Als klant van ReFood draagt u bij aan een duurzamere wereld. Maar waarom kan ReFood zich als organisatie zo duurzaam noemen en hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Het is niet te vermijden dat er voedselresten overblijven, of dat nu de niet opgegeten XL- schnitzel uit het restaurant is of de overblijfselen van het ontbijtbuffet in het hotel. Als je deze resten in de containers van ReFood gooit, krijgen ze echter een tweede leven. ReFood zorgt ervoor dat de waardevolle grondstoffen van deze producten weer teruggebracht worden naar de natuur.

Alle door ReFood ingezamelde voedselresten worden naar onze eigen biogascentrale in Marl (Duitsland) vervoerd. Daar worden alle organische resten door enorme installaties van het niet te gebruiken afval (plastic, blik etc.) gescheiden en als een enorme biomassa opgeslagen in een opslagsilo.

Maar wat gebeurt er dan? Vergelijk het met het in de zon zetten van een pan erwtensoep – ook al klinkt dat niet echt als een goed idee. Deze gaat na verloop van tijd namelijk gisten, de gassen ontsnappen, waarna een ingedikte massa overblijft.

De gassen worden compleet gereinigd en ontzwavelt en hiervan wordt in een enorme generator stroom opgewekt. Een deel van deze stroom gebruiken we voor onze eigen productieprocessen en het overgrote deel gaat naar het openbare energienet.

Als het een pan erwtensoep was zou je de overgebleven ingedikte biomassa snel weggooien; niet echt meer geschikt om met een rookworst te serveren. Maar wij kunnen dit juist nog gebruiken! Namelijk als organische meststof, rijk aan mineraalstoffen, voor bemesting op akker en grasland. Zoals gezegd; de gebruikte grondstoffen gaan letterlijk weer terug naar de natuur.

Wil je hieraan een bijdrage leveren of meer informatie wat ReFood hierin voor u kan betekenen? Neem contact op via info-nederland@refood.nl of +31 519 820 333 en wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Meer informatie is te vinden op www.refood.nl/nl/horeca