Afbeelding

Programma Gastvrij Rotterdam 2022

Horeca Algemeen
Maandag 19 september
  • 10:00 - 12:00: NK BLINDPROEVEN: “SVH Wijnexpert van het jaar 2022” WTOL Academy organiseert in samenwerking met partner Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) de tweede editie van het NK Blindproeven van wijn op individueel niveau. Op maandag 19 september vindt de eerste voorronde plaats.
  • 10:30 - 11:30: GROUP7 Dagstart over Ecommerce in food
  • 11:00 - 16:00: Voorrondes HANOS Gouden Koksmuts Het Gastronomisch Gilde verzorgt met samenwerkingspartner HANOS Internationale Horecagroothandel in 2022 de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd op Gastvrij Rotterdam. De fanatieke deelnemers koken diverse gerechten met een black box, waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Het winnende team gaat niet alleen met de felbegeerde titel naar huis, maar ook met mooie prijzen! Op de Horecava in 2023 zal de finale plaatsvinden.
  • 11:00 - 17:00: De Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2022
  • 12:00 - 12:30: Glasproeverij
  • 12:00 - 14:00: Nespresso Serveert Kom inspiratie opdoen en leer alles kennen over onze koffies, smaken, koffiemomenten en bijpassende lekkernijen gemaakt door Erik van Loo.
  • 12:30 - 14:30: Gault&Millau Jamsessie: Restaurant Putaine
  • 13:00- 15:00: Proefschrijft Wijnen van het Jaar 2022
  • 15:30 - 16:00: Voorprogramma NK Oestersteken
  • 15:30 - 17:30: Gault&Millau Jamsessie: Restaurant FG Tijdens de Gault&Millau Jamsessies staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Zij organiseren iedere beursdag een lunch in samenwerking met een chef en een sommelier. Bij de jamsessie zullen de beste wijn spijs combinaties worden geprobeerd in samenspraak met gasten (max. 24 per sessie). In deze jamsessie: Restaurant Putaine met 13,5|20 Gault&Millau punten met chef Michael Schook.
  • 16:00 - 18:00: NK Oestersteken 2022 & BK Oestersteken
  • 17:00 - 17:30: PrijsuitreikingHANOS Gouden Koksmuts
  • 17:00 - 17:30: Prijsuitreiking Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2022
Dinsdag 20 september
  • 10:00 - 12:00: NK BLINDPROEVEN:”SVH Wijnexpert van het jaar 2022”
  • 10:30 - 11:30: GROUP7 Dagstartover Ecommerce in food
  • 11:00 - 12:30: Het Glazen Kalf Het Glazen Kalf is een jaarlijkse wedstrijd voor culinaire professionals van VanDrie Group. Jonge kooktalenten krijgen de opdracht om à la minute een hoofdgerecht te koken voor 4 personen naar eigen inzicht, op basis van een kalfsvlees black box die voorafgaand aan de start wordt uitgereikt.
  • 12:00 - 12:30: Hollandse glorie in Zuid-Afrika
  • 12:00 - 14:00: Gault&Millau Jamsessie:Restaurant Fitzgerald
  • 12:00 - 13:00: Nespresso Talks
  • 13:00 - 13:30: Ode aan de Chardonnay Een horizontale proeverij met Chardonnays van verschillende klimaatzones en van verschillende terroirs.
  • 13:00 - 13:30: Prijsuitreiking Het Glazen Kalf
  • 14:00 - 14:30: Smaak van Leerdam
  • 14:30 - 15:00: Demonstratie Uitbenen Groot Wild door Herman ter Weele
  • 15:00 - 15:30: Barbara’s proeven Barbera’s Ontdek de wondere wereld achter de druif Barbera. Proef verschillende jaargangen, gebieden en terroirs naast elkaar. Italië op zijn best!
  • 15:00 - 17:00: Gault&Millau Jamsessie: Restaurant Héroine
  • 15:00 - 16:00: Persbijeenkomst NabLab 0.0 Trade Show en cijfers No & Low Alcohol
  • 16:00 - 18:00: Finale Wijnvrouw van het Jaar 2022 Wie is de meest inspirerende, professionele en kleurrijke Wijnvrouw van het jaar?
woensdag 21 september
  • 10:00 - 12:00: NK BLINDPROEVEN: “SVH Wijnexpert van het jaar 2022”
  • 10:30 - 11:30: GROUP7 Dagstart over Ecommerce in food Start je beursdag met een seminar over e-commerce in foodservice. GROUP7 en elke dag een andere gastspreker leveren jou inzichten uit de branche.
  • 11:00 - 12:30: Meer Smaak Minder Zout Challenge Culinair koken zonder te veel zout, dat is de uitdaging die de vijf teams van de ‘Meer smaak minder zout challenge’ aangaan tijdens de finale op 21 september. Deze vijf teams gaan in de finale op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam een 2-gangen menu koken. De uitdaging is dat het gehele menu maximaal twee gram zout mag bevatten per persoon, inclusief zout wat van nature al in producten aanwezig is.
  • 11:00 - 17:00: Euro-Toques Young Chef Award 2022
  • 12:00 - 12:30: Barbara’s proeven Barbera’s
  • 12:00 - 14:00: Gault&Millau Jamsessie: Restaurant Amarone
  • 13:00 - 13:30: Verschillende gezichten van Chardonnay Ontdek de verschillende kanten van Chardonnay. Van romig en rond tot ziltig en fris. The best of Chardonnay!
  • 13:00 - 13:30: Prijsuitreiking Meer Smaak Minder Zout Challenge
  • 14:00 - 14:30: Glasproeverij
  • 14:00 - 15:45: Good Fish Dish Award, powered by DSNM! Paviljoen
  • 15:00 - 18:00: NK Sabreren 2022 Wie is de beste sabreur van Nederland? Wie slaat het mooist de fles met een sabel open?
  • 15:00 - 17:00: Gault&Millau Jamsessie: Restaurant Asian Glories
  • 16:00 - 16:15: Prijsuitreiking Good Fish Dish Award, powered by DSNM! Paviljoen
  • 17:00 - 17:30: Prijsuitreiking Euro-Toques Young Chef Award 2022