Heat your seat, not the planet. Dat is de visie achter de duurzame Celsius, de eerste terrasstoel met een slim en volledig geïntegreerd verwarmingssysteem en als eerste in gebruik bij ’t Nieuwe Kafé op de Dam. De Celsius is winnaar van de Horecava Innovation Award en opgenomen in de Goed Industrieel Ontwerp Top100 2023. De stoel geeft hospitality ondernemers de mogelijkheid om hun terras 365 dagen per jaar duurzaam te exploiteren.

Comfort voor de gast, energiebesparing voor de ondernemer
Jim de Jong, early adoptor en eigenaar van ’t Nieuwe Kafé op de Dam in Amsterdam, was direct enthousiast over de innovatieve, technologische ontwikkeling van Satelliet in co- creatie met Sit & Heat en heeft zijn volledige terras met de Celsius ingericht. ‘Onze gasten ervaren meer comfort, blijven langer zitten en zorgen daarmee voor extra omzet. Daarnaast levert de Celsius een aanzienlijke energie- en kostenbesparing op en loop ik vooruit op de regelgeving ten aanzien van terrasverwarming en duurzaamheid van de gemeente Amsterdam.’

Strengere regelgeving
Inmiddels wordt er in verschillende gemeentes en steden geen vergunning meer verleend voor traditionele terrasverwarming en de regels worden continu aangescherpt. Met de Celsius wordt de gast verwarmd, niet de hele buitenlucht. De sensor in de stoel detecteert het moment waarop de gast plaatsneemt. De Celsius verwarmt het lichaam van de gast direct vanuit de stoel en heeft drie comfortlevels. Hierdoor verbruikt de Celsius uitsluitend energie als deze in gebruik is.

Proefplaatsing
Ondernemers kunnen zelf ervaren wat de Celsius betekent voor hun gast en onderneming door een proefplaatsing aan te vragen via: https://www.satelliet.net/celsius/proefplaatsing/

Horecava
Van 8 tot en met 11 januari staat de Celsius on display op de Horecava in de RAI Amsterdam. Satelliet heet je van harte welkom op onze stand 01.334 in Hal 1.