Hoe zien de nieuwe rollen en functies van de horeca er in de toekomst uit?
Ricardo Eshuis, directeur van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca, het grootste kenniscentrum voor de horeca) maakt resultaten bekend van arbeidsmarktonderzoek naar nieuwe rollen en functies binnen de horeca.

Persconferentie
Dinsdag 15 maart 2022
10.00 – 11.00 uur (ontvangst 9.30 uur)
Leiden

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) nodigt u van harte uit op de persconferentie waar de resultaten bekend worden gemaakt van het arbeidsmarktonderzoek 2020-2021 van SVH naar de nieuwe rollen en functies binnen de horeca voor een toekomstbestendige sector.
SVH deed de afgelopen twee jaar onderzoek naar hoe het werk in de keuken en de bediening binnen de horecasector georganiseerd wordt. Naast de traditionele functies zoals kok en gastheer/-vrouw zijn er veel nieuwe rollen en functies bijgekomen.

SVH heeft horecaondernemers én medewerkers met kwantitatief en kwalitatief onderzoek kunnen bevragen over hoe het werk in de dagelijkse praktijk op de werkvloer is georganiseerd. In totaal hebben meer dan 2.300 medewerkers en werkgevers meegewerkt aan dit onderzoek. Op basis van twee grootschalige online enquêtes, interviews en expertgesprekken met ondernemers en medewerkers, heeft SVH de nieuwe rollen gedefinieerd die een plek moeten gaan krijgen in het nieuwe Handboek Referentiefuncties Bedrijfstak Horeca. In dit Handboek is vastgelegd wat de inhoud is van de functies en hoe deze onderling samenhangen zodat een loonwaarde kan worden vastgesteld.

De behoefte van de branche is het bieden van meer flexibiliteit in het werk en het bieden van doorgroeimogelijkheden. De sector ervaart al jaren de bestaande indeling van (referentie)functies als gedateerd en beklemmend en heeft behoefte aan een nieuwe systematiek. Een meer flexibele werkwijze en het werken met rollen naast functies kan de sector helpen om medewerkers te behouden en nieuwe medewerkers die instromen beter en sneller bekwaam op de werkvloer in te zetten.

Directeur van SVH, Ricardo Eshuis, presenteert dinsdag 15 maart a.s. om 10.00 uur de belangrijkste onderzoeksresultaten in een persconferentie.

De presentatie duurt ca. 15-20 minuten. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en ruimte voor een interview met Ricardo Eshuis.

De persconferentie is live te volgen via svh.to/onderzoek. Na afloop van de persconferentie wordt het onderzoek gepubliceerd op de website van SVH (www.svh.nl).

Aanmelden
Wilt u aanwezig zijn bij de persconferentie? Dan bent u van harte uitgenodigd. U kunt zich eenvoudig aanmelden door te reageren op deze mail. Wij sturen u dan meer informatie zoals het adres van de locatie.

Voor meer informatie neemt u contact op met:
SVH
Ricardo Eshuis
E-mail: ricardo.eshuis@svh.nl
Tel: 06 81486287