St. Martinus en Hotel Okura Amsterdam creëren unieke blend voor gasten

Hotel Okura Amsterdam introduceert de net gebottelde wijn Cuvée Okura. Het is een unieke mousserende blend die nergens anders ter wereld te vinden is. Puur vakmanschap, gemaakt in co-creatie met wijndomein St. Martinus in het Bergdorpje Vijlen in het zuiden van Nederland. Cuvée Okura is via Hotel Okura Amsterdam te verkrijgen en is ontwikkeld om gasten een ongeëvenaarde ervaring te bieden.

De erkende sommeliers van Hotel Okura Amsterdam, Noël Vanwittenbergh en Menno Tol, hebben samen met oenoloog Stan Beurskens met ziel en zaligheid gewerkt aan de totstandkoming van deze wijn.

Cuvée Okura heeft fijne frisse flora impressies. Citrus en witfruit voeren de boventoon. Er is gekozen voor een lichte mousse die de elegantie representeert van het hotel. De kalkrijke bodem en het gesteente van het Zuiden klinken door in de wijn. Tonen van kalk en vuursteen. Cuvée Okura heeft een fijn gerijpte toets en zacht droge afdronk.

Unieke blend
Cuvée Okura heeft de voortreffelijke smaak mede te danken aan het bijzondere en ambachtelijke proces. Zo is de ‘Méthode traditionelle’ toegepast, waarbij de wijn na het reguliere productieproces een proces van tweede gisting in de fles doorloopt. Op die manier ontstaan de bubbels in de wijn. Bovendien is het speciaal dat de wijn ook een houtlagering heeft gehad in de barrique kelder van St. Martinus. Tevens is gebruik gemaakt van gecultiveerde witte en rode druiven van Nederlandse bodem. Dit bij elkaar maakt deze blend uitzonderlijk.

“Het creëren van wijn is een prachtig proces”, vertelt Honorary Gastronomy sommelier Noël Vanwittenbergh, Hotel Okura Amsterdam gepassioneerd. “Ondanks dat ik al 25 jaar mag werken in de top van de culinaire wereld, heb ik nog niet eerder de kans gehad om een wijn te maken samen met een oenoloog van dit kaliber. Het is erg mooi om de keuzes die we gaandeweg het proces gemaakt hebben, nu terug te proeven in de wijn. Bij het samenstellen van de smaakintensiteit was de samenwerking met St. Martinus onontbeerlijk. We kunnen niet wachten om de verrukte reactie van de gezichten van onze gasten af te lezen na hun eerste slok van deze elegante wijn.”

Oenoloog Stan Beurkens, St. Martinus: “Het was geweldig om onze liefde voor het wijnambacht te delen met de sommeliers van Hotel Okura Amsterdam. We hebben in elkaar een gelijke gevonden. Het is voor ons beide vanzelfsprekend om te werk te gaan met respect voor mens en natuur met aanhoudende focus op de hoogst haalbare kwaliteit. Met elkaar hebben we een unieke blend gemaakt. Het is een voorrecht om dit aan te kunnen bieden aan de gasten van het hotel en de mooie restaurants.”

Verkrijgbaarheid
Cuvée Okura is verkrijgbaar via de webshop, de Festive Pop-up tot en met 7 januari 2024 en in de restaurants Ciel Bleu, Yamazato, Serre en Sazanka. Daarnaast biedt Hotel Okura Amsterdam de wijn aan als welkomstgeschenk in een selectie van de kamers om gasten een onvergetelijk welkom te bieden in de spirit van Omotenashi, Japanse gastvrijheid vanuit het hart.