|
| |

NL Soja BV organiseert haar jaarlijkse velddag tussen de sojabonen

Horeca Algemeen

Op zondag 27 augustus 2023 organiseert NL Soja BV haar jaarlijkse velddag voor consumenten, B2B contacten en belangstellenden. De velddag wordt gehouden tussen de biologische sojabonen van NL Soja BV.

Een ieder is welkom van 12:00 - 17:00 uur aan de Tarpanweg 21 te Swifterbant (Flevoland, naast het erf van de boederijwinkel ‘De Tarpan’ van maatschap Stehouwer).

Wordt geïnformeerd over de biologische sojabonen van NL Soja BV In 2022 zijn wij begonnen met de teelt van biologische sojabonen op Nederlandse akkers voor de Nederlandse consument.

Dat betekent dat - of u nu alleen vegetarisch eet of graag wat wil minderen met vlees - wij u kunnen voorzien van gezonde, duurzame en lekkere sojabonen:


  • Waar geen bossen voor zijn of worden gekapt;
  • Lokaal worden geteeld;
  • Op basis van non-GMO zaaizaad (dus geen genetische modificatie);
  • Juist met respect voor landeigenaren (dus geen landroof van inheemse bevolking);
  • Biologisch worden geteeld (zonder gebruik van middelen tegen onkruid en ziekten);
  • Voor de directe humane consumptie (dus teelt direct voor de consument);

Proef de producten Er gaat niks boven een maaltijd van vers bereide producten en eigen recepten. Misschien meer werk en soms een hele uitdaging om het recept of het bereidingsproces direct onder de knie te krijgen, maar ........ als het dan eenmaal lukt, dan staan uw creativiteit en smaak garant voor een heerlijke maaltijd. Uw arbeid in de keuken en onze zorg op het land geven u een gezonde maaltijd, waarvan u zeker zult genieten. Op het internet wordt uitgebreid beschreven, hoe u thuis in de keuken verse tofu, tempeh, geroosterde bonen of zelfs sojamelk kunt maken. En als ik het kan, dan kunt u het zeker!

Maar koken met soja is nog zoveel meer! Als u sojabonen een nacht laat wellen en de volgende dag de sojabonen circa 45 minuten kookt, dan heeft u een gezonde basis voor uw groenteschotels, salades, Indische curry gerechten en (pasta-) sauzen. Maar ook in combinatie met uw stoofschotels van vlees kunnen gekookte sojabonen een prima aanvulling zijn op uw gezonde maaltijd.

Tijdens de velddag kunt u verschillende producten proeven zoals tempeh, tofu, natto, sojamelk, smoothies.

In samenwerking met B2B partners Een drietal bedrijven zullen tijdens de velddag eveneens aanwezig zijn om hun producten (o.a. gemaakt met de biologische sojabonen van NL Soja BV) aan u te presenteren.

De velddag is daarmee een mooie gelegenheid - voor u als consument of B2B partij - om te kijken en te proeven wat inmiddels de producten zijn, die van onze eerste oogst 2022 worden gemaakt.   

Uniek en smaakvolle tofu van myTofu myTofu is different from other tofu on the market because of our unique production process. We infuse the tofu with our house-made blend of vegetables and spices to enhance the flavour naturally which we call the myTofu Flav-Bomb! We already offer a wide variety of flavours such as Curry myTofu, Caramelised-Onion myTofu, Italiano myTofu and Chinese myTofu. There are unlimited possibilities for flavors in the future and even custom flavors on demand!

All these flavors are infused with different vegetables and spices oriented towards a specific kitchen or flavor and they all have a unique taste which can complement any meal.

www.mytofu.nl

De gezonde natto van Nattodan Nattodan produceert en verkoopt ambachtelijk gemaakte biologische natto via een eigen webwinkel. Natto (????óf ??) is Japanse voeding die al 1000 jaar bestaat. Het zijn gefermenteerde sojabonen. Voor de bereiding gebruikt men een speciale bacterie: De bacillus subtilis var natto , kortweg Bacillus Natto.

www.nattodan.com

Prachtige Japanse producten van Choro Koji Fermentation We are a Rotterdam-based company specializing in traditional koji-making techniques, utilizing wooden steamers and trays. Primarily, we produce koji, miso, koji seasoning, and amazake, but we also conduct workshops on koji-making, miso, soy sauce, and other related topics.

www.chorokojifermentation.nl

Een ontmoetingsplaats voor kennismaking en leuke gesprekken Hoe leuk zal het zijn om in het veld te kijken waar de sojabonen groeien, die u mogelijk gaat gebruiken in uw keuken. Maar ook, hoe leuk zal het zijn om met elkaar in gesprek te gaan over de mogelijkheden, die NL Soja BV en de drie andere bedrijven kunnen bieden voor u als consument, verkooppunt, restaurant of bijvoorbeeld cateringbedrijf.

Al met al, wij zien met een positieve verwachting uit naar onze tweede velddag. Wij hopen en verwachten dat velen van u even langskomen om te kijken, te proeven en kennis te maken.

Voor informatie kunt u ons bellen (Evert Jan 06-23773796) of mailen (info@nl-soja.nl).

Wij hebben er zin in! U ook? www.NL-soja.nl/velddag-2023 

|