||||||
|||||| ||||||

New in town: Peruaans restaurant MOCHE

Horeca Algemeen

Aan de Linnaeuskade in Amsterdam Oost vieren de ‘Latin vibes’ hoogtij met de komst van Moche. Het net geopende restaurant wil zijn gasten het beste laten proeven van de rijke culinaire traditie van Peru en laten genieten van echte, ongedwongen Peruaanse gastvrijheid. Chef Christian Motte kookt zoals hij voor familie en vrienden kookt: van verfrissende ceviches en zinnenprikkelende tiradito’s, tot aan supermalse eend, met miso geglazuurde spitskool of ‘boneless chicken’ in rocoto marinade. En alles in een laidback,informele sfeer.

Peruaanse gastronomie Motte (geboren in Lima, Peru) neemt je mee op een culinaire reis door het veelzijdige Peru met zijn kleurrijke ingrediënten, verbluffende smaakcombinaties en stimulerende texturen. Typisch Peruaanse producten zoals chilipepers, (zoete) aardappel, maïs, quinoa en fruit worden moeiteloos gemixt met Hollandse vis of vlees en lokale groenten en kruiden. Op de compacte, wekelijks wisselende kaart is bewust gekozen voor 5 voorgerechten, 5 hoofdgerechten en twee toetjes. Alle gerechten zijn om te delen, zo is er nog meer te proeven.

Ode aan ceviche Zo zijn er appetizers zoals oesters à la chalaca, geroosterde padron pepertjes of aiji de gallina kroketjes. Wat je echt niet mag missen zijn de Achiote Aubergines met gerookte yoghurt, padron pepers en geroosterde pinda’s. De ceviches zijn allemaal uplifting. Van de vegetarische ceviche met Jeruzalem artisjok, aiji amarillo, zeekraal en tijgermelk, tot aan de maki acevichado met tonijn, garnalen en togarashi en de klassieke Nikkei met avocado en Dutch yellowtail; alle ceviches zorgen ervoor dat je je bord wilt aflikken. Heerlijk met allerlei Pisco cocktails maar ook voor de non-alcohol liefhebbers is er een mocktail van de dag, 0.0 bier, homemade limonade of ijsthee.

MOCHE, uitvinders van ceviche MOCHE verwijst naar de precolumbiaanse beschaving, die tussen de 1e en 8e eeuw na Christus bloeide aan de noordkust van Peru. Ze stonden bekend om hun uitzonderlijke artistieke vaardigheden, geavanceerde landbouwpraktijken en verfijnd aardewerk. Maar ook om hun bloeiende maritieme economie en tijdens het vissen kwamen ze op het idee om hun vers gevangen vis te ‘garen’ in het sap van Peruaanse passievruchten. Het garen in citrusvruchten gebeurde pas later toen de Spanjaard Columbus voet aan wal zette in Peru. 

MOTTE Christian Motte brengt de Moche-geschiedenis en Peruaanse traditie naar onze borden met een eerbetoon aan de ceviche. Vandaar ook de versmelting op de gevel van Modern Ceviche tot Moche. Hij laat zijn gasten de rijke smaken van het Peru uit zijn jeugd proeven, vertaald naar het heden. Motte heeft in 2019 het fine dining restaurant NAZKA mede-opgericht en uitgebreide, internationale ervaring opgedaan in Londen, Dubai en Genève, bij onder meer Andina, Sr Ceviche, Inka en Alma.

Voor mij is de essentie van Peru diversiteit. De Peruaanse keuken draagt uit wie ik ben, een jongen uit Lima die ’t allerbeste opzuigt uit allerlei culturen die hij op zijn pad tegenkomt. In Peru komen zoveel invloeden samen. Bij Moche komen al mijn ervaringen, ideeën en reizen samen.”

Moche, Linnaeuskade 3h, 1098 BC Amsterdam. Reserveer via https://moche.nl

||||||
||||||
||||||
||||||
||||||
||||||