Afbeelding

Utrechtse Werkspoorkathedraal Verandert in Wijn- en Dansparadij

BCBG Magazine
Zet je zintuigen op scherp! Op 27 en 28 oktober wordt de Werkspoorkathedraal in Utrecht dé hotspot voor wijnfreaks en dansliefhebbers. “Nacht van de Wijn” mixt het beste van twee werelden in een weekend vol muziek, lekker eten en wijn. En ook al klinkt de ‘nacht’ laat, het festival opent vrijdag en zaterdag al om 16:00 haar deuren.
Bezoekers kunnen hun zintuigen prikkelen met wijnen van over de hele wereld. De Argentijnse wijnen van het wijnhuis Kaiken, exotische smaken uit Griekenland en Bulgarije en de diverse smaken uit Italië staan klaar om ontdekt te worden.
Als de wijn is ingedaald, is het tijd voor de beat. Fluff Disco rockt de vrijdagavond vanaf 22:00, met de fenomenale Shady Lady als kers op de taart. En voor wie het nét even anders wil: de Silent Disco area, powered by Licor 43, serveert swingende tracks met een side-dish van killer sangria’s. Op de zaterdagavond mag je zelf op zoek naar je favoriete plaatje. Rondom de DJ staan vele kisten gevuld met heerlijke disco klassiekers uit de jaren 70, 80 en 90. Vind je plaatje, geef hem aan de DJ en maak de dansvloer onveilig!
En dat is nog niet alles! De avond is niet compleet zonder wat lekkers te eten. Van de smaakvolle confit de canard burgers bij the Duck truck tot de verse oesters van het Utrechtse Café Carel, er is voor ieder wat wils. Pizza liefhebber? Ook die zijn gedekt!
Echt de diepte in met je wijnskills? Er zijn exclusieve proeverijen. Belangrijk: scoor je ticket voor deze deep-dives apart op de festivalsite.
En geloof het of niet: dit alles speelt zich af op een chill fietsafstandje (10 minuten) van Utrecht centrum.
Tickets zijn hotter dan hot, dus check snel www.nachtvandewijn.nl.