Afbeelding

Finale Nederlands Kampioenschap Sabreren

aanbevolen

Op woensdag 20 september a.s. vindt de finale het Nederlands Kampioenschap Sabreren (NKS) plaats. 12 finalisten zullen op spectaculaire wijze met hun sabel een champagnefles openen en strijden om de titel beste sabreur van Nederland.

U bent van harte uitgenodigd hiervan verslag te komen doen.

Datum: woensdag 20 september 2023

Tijd: 16.00-17.00 uur

Locatie: Horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam, Ahoy Rotterdam

Over het NKS

De 12 finalisten zijn geselecteerd in enkele voorronden die eerder dit jaar plaatsvonden in Breda, Den Bosch en Kampen en worden beoordeeld op houding, verspilling, slag en de breuk van de fles.

Over sabreren

Sinds de tijd van Napoleon en de Russische Kozakken opent men Champagne op spectaculaire wijze met een sabel. Dir noemen we sabreren. Deze traditie zet de Confrérie du Sabre d’Or voort. Onze Sabreurs zijn allen Champagneliefhebbers die gepassioneerd de nobele kunst van het sabreren van Champagne uitdragen.

Over de Confrérie du Sabre d’Or

Jean-Claude Jalloux, een Franse restaurateur, besluit in 1986 na een voortreffelijk diner met wat bevriende restaurateurs, een fles Champagne te openen. Hij doet dit niet op de gebruikelijke manier, maar hij pakt een sabel en slaat met een soepel gebaar de fles Champagne open. Jean Claude Jalloux legt op dat moment de fundering voor een broederschap en de Confrérie du Sabre d’Or wordt opgericht. Er sluiten zich al snel meer restaurants in Frankrijk en in het buitenland aan en ook particulieren ontdekken de kust van het sabreren. De Nederlandse Ambassade is op 17 september 1995 opgericht. Er zijn wereldwijd reeds 4.000 Confrères in diverse rangen aangesloten in 23 landen.

Contact en aanmelding

Voor nadere informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Rutger-Jan Hebben, secretaris stichting Confrérie du Sabre d’Or via 06-31046949 of info@lesabredor.nl