“Samen verder groeien met focus op duurzaamheid, traceerbaarheid en welzijn”

Parijs, oktober 2022 – Quality Meat Scotland (QMS), het Schotse overheidsorgaan die de vleessector van Schotland promoot en toeziet op de naleving van vastgestelde normen waaronder duurzaamheid, traceerbaarheid en welzijn, heeft Nice to Meat uit Almere onderscheiden als Scotch Meat Distributor of the Year. De QMS award is door de Schotse kabinetsecretaris voor landbouw Mairi Gougeon, uitgereikt tijdens de SIAL in Parijs.

Nice to Meat levert sinds 2012 Scotch beef aan haar horecaklanten.  Eigenaar Mikel Pouw: “Scotch beef past uitstekend bij onze filosofie over vlees. Natuurlijk gaat het hierbij om het leveren van constante kwaliteit en smaak van dit grasgevoerde vlees. Maar wij hechten net als QMS, ook grote waarde aan de continue controle van de gehele keten, transparantie en duurzaamheid.

Loyaliteit
QMS is opgericht in 1990 en reikt jaarlijks drie onderscheidingen uit aan Europese importeurs en distributeurs die door hun loyaliteit en vertrouwen een bijdrage leveren aan verdere groei van de Schotse markt voor duurzaam en eerlijk vlees. Naast Nice to Meat werden ook de Franse vleesimporteurs Lesage & Fils  en Macquet erkend.

Bescherming van boeren
QMS Chief Executive Sarah Millar: “We kijken uit naar de voortzetting van onze langdurige samenwerking met Nice to Meat. De passie voor mooie producten en het belang dat Nice to Meat hecht aan kwaliteit, traceerbaarheid, het beschermen van boeren en duurzame opfok sluit naadloos aan bij onze hoge eisen.” QMS benadrukt tijdens de beurs het belang van internationale handel. Mairi Gougeon hierover: “Schotland blijft open voor handel en stelt hoge eisen aan haar exportproducten waaronder vlees. De overvloed aan grasland, zoet water en de strenge regels rondom dierenwelzijn staan garant voor mooie, natuurlijke vleesproducten.”

Nice to Meat importeert Scotch PGI Beef en levert dit aan circa 150 horecaklanten in heel Nederland.

www.nicetomeatyou.nl