“De wereldbevolking zal waarschijnlijk verdubbelen. Met ook nog twee keer zoveel vee, wordt het wel heel druk.” – Mikel Pouw, eigenaar en slager Nice to Meat

‘0.1’ is een selectie van hoogwaardige en smaakvolle vleesalternatieven die Nice to Meat voert. “Die 0.1 staat voor onze ambitie om binnen een paar jaar minimaal 10% van onze omzet met hoogwaardige en smaakvolle vleesalternatieven te realiseren”, aldus Mikel Pouw, slager eigenaar van Nice to Meat.  “De producten van Redefine sluiten aan bij onze eisen ten aanzien van kwaliteit en smaakbeleving.”

Nice to Meat spreekt bewust over vleesalternatieven. Mikel vervolgt: ”Net als Redefine waarderen wij de smaak, textuur en het aroma van vlees. De Redefine producten zijn dan ook een goed alternatief om eens geen vlees te eten. Maar dat moet wel lekker zijn want anders blijven mensen bij wat ze kennen.  Die smaakvolle alternatieven zoeken wij overal ter wereld, net zoals we dat doen voor het beste vlees.”

Hart en nieren
Eerder is Nice to Meat al een samenwerking aangegaan met Sparc en Gourmet Garden voor het leveren van hoogwaardige vleesalternatieven. Mikel Pouw: “Wij blijven in hart en nieren natuurlijk een vleesspecialist. Maar in een wereld waar straks bijna twee keer zo veel mensen leven past niet ook niet nog eens een veestapel die twee keer zo groot is.”

Minder maar beter
De uitbreiding met het Redefine Meat assortiment sluit naadloos aan bij de visie van Nice to Meat: ‘Minder maar beter’.