Op 9 oktober a.s. is het Nationale Krokettendag. Wij, Fabienne Muller (1966) en Michael Kapoen (1968), maken biologische kroketten en bitterballen van spelt en wij zijn hierin de eerste en enige in Nederland. Het afgelopen jaar hebben wij gemerkt dat de vraag naar vega(n) snacks enorm is gestegen. Dit jaar verkopen wij 28% meer vega(n) producten ten opzichte van vorig jaar. Vind je het interessant om het over deze vega(n) trend te hebben voor Nationale Krokettendag?

Onze nieuwste snack is de vegan oesterzwam bitterbal. De bitterbal hebben we gelanceerd op de Biobeurs 2020 en was direct een groot succes, zowel onder vegans, vegetariërs als vleeseters.

Wij leveren aan horeca in heel Nederland, waaronder de Conscious hotels in Amsterdam, het Steigenberger Airporthotel bij Schiphol, VandeStreek Bier in Utrecht en DAPP frietwinkels.

Wij merken dat restaurants en hotels zich steeds meer willen onderscheiden met onderscheidende en duurzame producten. Onze snacks worden geproduceerd volgens onze principes: biologisch, geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en 100% spelt. Royal Spelt is SKAL-gecertificeerd.

Op dit moment maken wij 5 verschillende soorten bitterballen en kroketten:

  • Groente (vegan)
  • Groente/Parmezaan (vega, met vega gestremde kaas)
  • Rund
  • Jerseykaas
  • Oesterzwamsnack (vegan )

Wij zijn 5 jaar geleden begonnen met het maken van kroketten omdat ik (Michael) al een paar jaar geen kroket meer gegeten had vanwege een intolerantie voor tarwe. Ook gingen de kunstmatige toevoegingen van kroketten mij tegenstaan. Als voormalig chef-kok ben ik gaan experimenteren met spelt. Deze speltkroketten vielen zo in de smaak bij vrienden en bekenden, dat mijn vrouw mij aanspoorde om ze te gaan verkopen aan de horeca en cateraars. Ik produceer en bedenk de recepten, Fabienne doet de sales. Hier lees je meer over ons verhaal: https://www.royalspelt.nl/royal-spelt-verhaal