Vishandel Schot Tholen is inmiddels een begrip in de wereld van vis, schaal- en schelpdieren. Het is dé kwaliteitsleverancier voor horeca en detailhandel. U herkent de auto’s met het blauwe logo vast wel. Vishandel Schot Tholen is een echte partner voor iedereen in de horeca en detailhandel. Eén waar je als chef op kunt bouwen wanneer het gaat om de beste ingrediënten van in en rond het water voor al uw gerechten en bereidingen. 

Het is een passie die ze graag delen.
Vanaf 2006 is Arnoud de Jager met het bedrijf een nieuwe weg ingeslagen en is de focus echt op horeca en detailhandel komen te liggen. Vishandel Schot Tholen heeft inmiddels een team van ruim 80 medewerkers die dagelijks klaar staan om de beste service en hoogste kwaliteit te leveren die mogelijk is. Het bedrijf heeft in de loop van de jaren deze groei door kunnen maken door een extra stap te zetten in productadvies, volledig transparant te zijn over kosten en de chef nóóit te laten zitten als de nood aan de man is. 

De vishandel levert dan ook aan een breed soort klanten, van bistro tot driesterrenzaken en van cateraar tot detailhandel. Zoals de lat vaak hoog wordt gelegd in de horeca, zo vinden de medewerkers van Vishandel Schot Tholen ook de uitdaging in het verzorgen van een topproduct op maat voor de klant. Dit hoge niveau wordt voor alle klanten groot of klein nagestreefd, zo kan iedereen met de mooiste producten werken.

24-7 bereikbaar en met de tijd meegaan.
De klanten zijn ook zeer te spreken over de ruime besteltijden op de zes dagen dat de vishandel open is. Voor 12 uur ’s avonds besteld, is 99,9% van alle gevallen de volgende dag voor de lunch bezorgd! Zondag is geen productiedag, maar in geval van nood zal er altijd worden gekeken naar een oplossing, zodat de klant nooit zonder producten van de vishandel komt te zitten. 

Moderne technieken bieden ook binnen het bestellen de helpende hand, zoals de bestelapp van Vishandel Schot Tholen. Deze zorgt dat bestellen gemakkelijk en snel gaat en dat de klant altijd op de hoogte is van de juiste prijsinformatie om zo de kostprijs te berekenen. 

Vishandel Schot Tholen levert alle producten van in en rond het water.
Dat zo’n up-to-date app geen overbodige luxe is, laat het uitgebreide aanbod van producten wel zien. Ieder jaargetijde heeft haar specifieke hardlopers en vissers bieden maar al te graag hun kwalitatieve waar aan via de kanalen van Vishandel Schot Tholen. Wanneer je de koelcel in Tholen binnenloopt, ontvouwt zich een waar spektakel aan soorten, smaken en kleuren. De optie om binnen te lopen is helaas nog niet voor iedereen weggelegd, maar het aanbod van heerlijkheden welke ook in de bestelapp te vinden zijn maakt de liefhebber duidelijk dat er geen twijfel bestaat over de aangeboden waar: alleen maar top-producten van top-leveranciers.

Inkoop bij de bron, de verwerking in huis
Alle inkoop vindt plaats bij de bron, waar ook ter wereld. Hierbij gaat het vaak om de vis in haar geheel. Om de kwaliteit beter te kunnen bewaken, wordt de vis in huis gefileerd en met hightech machines geportioneerd. Alle productiefaciliteiten en processen in de ruime locatie in Tholen zijn daarbij volgens de HACCP-normen gecertificeerd. Om hier nog een stap in te maken is er afgelopen jaar een nieuw bedrijfspand gebouwd om aan de laatste en hoogste richtlijnen te voldoen. Per mei dit jaar zal Vishandel Schot Tholen verhuizen naar de nieuwe locatie in Tholen. 

Samenwerken met de beste leveranciers.
Het werken met alleen de beste leveranciers is de basis. De leveranciers van Vishandel Schot Tholen gaan ook voor dezelfde service en kwaliteit. Een goed voorbeeld hiervan is de leverancier van het Zeeuwse ‘Zwarte Goud’, de overheerlijke mosselen: Neeltje Jans Zeeuwse Mosselen. De mosselkweker met een lange voorgeschiedenis die teruggaat tot 1912! De mosselen van Neeltje Jans worden gekweekt als hang- en bodemcultuur in voedselrijke mosselpercelen in de Oosterschelde. Hierdoor kunnen er bijna het hele jaar rond kwaliteitsmosselen geleverd worden. 

Neeltje Jans.
De kwekerij, ooit gestart als experiment van een ervaren bodemmosselvisser, is inmiddels uitgegroeid tot een innovatief werkend bedrijf, waar men een subliem product wil leveren. Een 100% Zeeuws streekproduct dat met trots het predicaat Zeker Zeeuws draagt. Daarom wordt de hele productieketen in eigen hand gehouden. De mensen van Neeltje Jans zijn direct betrokken bij het mosselzaad, de teeltmethoden, het oogsten van de mosselen, de verwatertechnieken tot en met het verpakken en het transport. Ook het kweken en verwerken van de mosselen blijft vernieuwing belangrijk. Daarom investeert Viskwekerij Neeltje Jans voortdurend in nieuwe, zelfontwikkelde technieken. Dat ze serieus zijn met de versheid van hun product, is ook af te lezen aan de versheidsgarantie die Neeltje Jans afgeeft.

Partners en pioniers.
Neetje Jans Mosselen en Vishandel Schot Tholen zijn partners die elkaar hebben gevonden in hun zoektocht naar het beste product voor hun klanten. Niet alleen met het product zelf, waar beide bedrijven de visie hebben dat dit onberispelijk moet zijn, maar ook met de continue ontwikkeling van de gehele keten. Iedereen binnen de beide bedrijven gaat voor het beste, zodat de horeca het beste kan bieden aan hun gasten.