Restaurants MANNA en Juliette in Nijmegen hebben plastic verpakkingen voor afhaal- en bezorgmaaltijden bijna volledig in de ban gedaan. “Als je de hoeveelheid plastic zag die er bij onze Take Away & Delivery doorheen ging; daar schaamden we ons gewoon voor”, zegt eigenaar Sander Hendrix. MANNA en Juliette pakken gerechten en ingrediënten voortaan duurzaam en milieuvriendelijk in: in terracotta, glas en biologisch afbreekbaar materiaal. Gasten kunnen die stijlvolle glazen potten en aardewerken schalen thuis gebruiken of weer retourneren aan de restaurants bij hun volgende bestelling.

Sinds de sluiting vanwege de coronamaatregelen zijn restaurants MANNA en Juliette overgeschakeld naar afhaal- en bezorgmaaltijden, net als veel andere restaurants in Nederland. Al die gerechten die van restaurant naar huis gaan, worden veelal in plastic verpakt. “Dat ging ons heel erg tegenstaan”, aldus Sander Hendrix en Aïda Papilaja-Hendrix, eigenaren van restaurants en hotels MANNA, Blue en Juliette aan de Oranjesingel in Nijmegen.

Einde aan de enorme plastic afvalstroom
“Alle horecaondernemers in Nederland zijn hard bezig om ook in de toekomst nog een bedrijf te hebben. Dan is het toch raar als je die toekomst belast met een enorme hoeveelheid extra plastic troep? Wij voelden ons daar helemaal niet prettig bij. We hebben er nu voor gekozen om al onze gerechten en ingrediënten die onze gasten afhalen en die we aan huis bezorgen, te verpakken in glazen potten, terracotta schalen en biologisch afbreekbaar materiaal. Dat is iets duurder, maar levert geen afval op. De potten en schalen zijn herbruikbaar – in huis bij onze gasten en in onze restaurants. We rekenen 1 euro statiegeld per pot en schaal. Wie iets heeft besteld, kan het stijlvolle glas en aardewerk thuis houden of weer inleveren en het statiegeld terugkrijgen. Wij reinigen het dan en verpakken er de volgende bestelling in.”

Bij manna-nijmegen.nl & juliette-nijmegen.nl zijn 7 dagen in de week de karakteristieke gerechten van restaurants MANNA en Juliette te bestellen. De bestellingen zijn af te halen aan de Oranjesingel 2c (MANNA) en 14 (Juliette) in Nijmegen en worden ook 7 dagen per week tot 21:00 uur bezorgd.

W: www.manna-nijmegen.nl // www.blue-nijmegen.nl // www.juliette-nijmegen.nl

beef-tapas-thuisbezorgd