Het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers, de Trophée Henriot is inmiddels uitgegroeid tot een groots en serieus evenement. Op maandag 16 mei a.s. zullen 11 top sommeliers hun beste beentje voor zetten om de felbegeerde titel ‘beste sommelier van Nederland’ te behalen.

In de afgelopen dertig jaar is het niveau van sommeliers gegroeid van een kleine groep werkzaam in eliterestaurants tot een wijdverspreid en breed gezelschap van alle leeftijden werkzaam in de meest uiteenlopende restaurants. Sommeliers verdienen een podium en vandaar dat we ook dit keer weer groots aanpakken.

Op maandag 16 mei 2022 zal een groep van ambitieuze, talentvolle sommeliers de strijd aangaan in het Kloosterhotel in Amersfoort. Op maandagochtend 16 mei vindt de theorie plaats en maandagmiddag de praktijk: Wijn serveren, fouten herkennen, de ideale gastheer/vrouw proberen te zijn, wijn en spijs combineren, blindproeven, het komt allemaal voorbij.

De finale – aan het einde van de middag – waar de laatste drie sommeliers het onderste uit de karaf halen (of juist niet) zal gebeuren voor een zaal van 125 gasten. Vervolgens zal een 5-gangen diner met begeleidende wijnen worden geserveerd in samenwerking met een aantal topchefs en leerlingen van het Kloosterhotel.

De meewerkende restaurants zijn: Restaurant Fitzgerald uit Rotterdam, Restaurant Flicka uit Kerkdriel, Restaurant In den Doofpot uit Leiden en Restaurant de Bokkedoorns uit Overveen. Net als in 2018 zal Bourgondisch Lifestyle het kaasgerecht verzorgen.

Vanaf het middagprogramma (ca 11.00 u) – waarin de praktijk getoetst wordt – is de wedstrijd openbaar.

Kaarten voor het galadiner kunnen gereserveerd worden bij Wijnkooperij De Lange:
https://www.wijnkooperijdelange.nl/Trophee-Henriot-2022/

De kandidaten zijn: Jan Jaap Altenburg, Daphne vd Hoven, Layla Karels, Rianne Ogink, Job Seuren, Roos Stevens, Adriaan Visser, Naomi Vrugt, Marvin Walraven, Lukas Wiegman en Toby Sadettan

De Trophée Henriot is het officiële Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Champagne Henriot en Wijnkooperij de Lange. Het Nederlands Gilde van Sommeliers is verantwoordelijk voor de organisatie van deze mooie wedstrijd.

Meer informatie: ngs.secr@planet.nl