Royal Smilde Natura

  656
  Royal Smilde Natura Logo

  Postadres: Postbus 10
  Postcode: 8440 AA
  Plaats: Heerenveen

  Bezoekadres: Industrieweg 11
  Postcode: 8444 AS
  Plaats: Heerenveen
  Provincie: Friesland

  Telefoon: +31513-639 629
  E-mail: info@smildenatura.nl 
  Website: www.smildenatura.nl

  Royal Smilde Natura
  Royal Smilde Natura is onderdeel van het familiebedrijf Royal Smilde en een zusterbedrijf van Royal Smilde Bakery en Royal Smilde Foods. Wij produceren op verschillende productielocaties in Nederland o.a. frituuroliën, margarines, salades, sauzen en ambachtelijke bakkerijproducten.

  “De strategie van het familiebedrijf is gericht op
  continuïteit en kwaliteit in het belang van klanten,
  leveranciers en medewerkers”
  – D. Smilde –

  Royal Smilde Natura is leverancier van oliën en vetten aan horeca en industrie. Van 10 liter verpakking tot bulk verpakking, en van merk tot private label. Zo voeren wij het merk Romi en bieden wij een totaalconcept onder het merk Natura: het slimste en lekkerste frituurconcept voor de horeca. De oorsprong gaat al meer dan 150 jaar terug.

  1902
  Natura is in 1902 door Smilde als merk gedeponeerd. Smilde kocht rauw vet van andere slagers en specialiseerde zich in het smelten en verpakken. Het Natura rundvet werd dan weer terug geleverd aan de slagers die dit als gemaksproduct verkochten aan hun klanten. Natura won in deze tijd talloze prijzen. Nu zijn we ruim anderhalve eeuw verder en er is een boel veranderd. Zo heeft het rundvet plaatsgemaakt voor plantaardige oliën en is de slager vervangen door cafetaria’s en andere zaken waar gefrituurd wordt. Maar het principe van het ontzorgen van de klant zijn we nooit verleerd. We zijn dus niet zomaar een frituurolieleverancier. Samen met en voor onze gebruikers en partners werken we aan betere producten, verpakkingen, service, afvalbeheersing en recycling. Dit doen we voor een gezonde zaak en een beter milieu.

  Totaalconcept frituurolie horeca
  Natura is nu een totaalconcept voor frituren. Naast een assortiment frituuroliën van topklasse bieden we een unieke haal- en brengservice.  De klant regelt met een van onze vertegenwoordigers de olie, de verpakking en de frequentie, wij komen langs en regelen alles. Want gemak dient de mens en Natura dient op die manier de mens in de horeca! Dus zijn de verpakkingen van Smilde Natura ontwikkeld voor jouw gebruiksgemak. Zo heb je met de Natura grootverpakkingen geen afval meer, zijn ze milieuvriendelijk en kostenbesparend. Daarnaast wordt het gebruikte vet gegarandeerd verwerkt tot duurzame biobrandstof.

  Frituurvet ophalen horeca
  Gebruikte frituurolie is een zogenaamde tweedegeneratie reststroom. Deze worden bij de dieselfabriek verwerkt tot biobrandstof. De biobrandstof wordt gemengd met de brandstof die wij tanken bij de pomp. Op deze manier krijgt gebruikte olie een tweede leven. Dit is goed voor het milieu, want zo wordt er energie uit het restproduct gebruikt voor brandstof in plaats van uit gewassen die ook voor de productie voor voeding kunnen dienen. Een ander groot voordeel van biobrandstof is dat de verbranding CO2 neutraal is. De planten waarvan de biobrandstof wordt gemaakt, hebben de CO2-uitstoot immers al eerder uit de lucht gehaald.

  Gezond frituren
  Over smaak valt niet te twisten. Daarom is Natura continu bezig om de beste frituuroliën te selecteren en ontwikkelen voor een zo goed en smakelijk mogelijk bakresultaat voor een bepaald product. Zo hebben wij de drie beste frituuroliën voor frites & snacks, een visfrituurolie en een oliebollenolie ontwikkeld. Allemaal van topkwaliteit, want dat vinden we net zo belangrijk als de frituurspecialist.

  Onze gezonde frituuroliën

  • Natura Classic Frituurolie: Een uitgebalanceerde receptuur, rijk aan onverzadigde vetzuren
  • Natura Maître Frituurolie: Palmolievrij en toch een zeer lange levensduur
  • Natura Superieur Frituurolie: Bestand tegen langdurige verhitting, zorgt voor een authentieke smaak
  • Natura Vis Frituurolie: Speciaal ontwikkeld voor de visspecialist die hecht aan een lekker krokant gebakken visje
  • Natura Oliebollenolie: Voor de professionele oliebollenbakker, geeft een mooie bruine en krokante korst en is ook geschikt voor appelbeignets

  Verantwoord frituren
  De Natura grootverpakking met pompsysteem rijd je naar je bakwand, je steekt de stekker in het stopcontact, zet de motor aan en afvullen maar! We maken het je nog makkelijker; onze chauffeur komt iedere twee weken je grootverpakking vullen en neemt gelijk je gebruikte olie weer mee. En jij ontvangt hiervoor een marktconforme vergoeding. Naast onze grootverpakkingen van 150 en 190 liter, zijn alle frituuroliën ook verkrijgbaar in een handige Bag-In-Box van 15 liter. Binnenkort wordt het dienstenpakket van Natura nog verder uitgebreid. Dan kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen in hun streven naar continuïteit en kwaliteit. Precies zoals meneer Smilde dat graag zag.

  Wil je weten wat Royal Smilde Natura voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op. Wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.

   

  Alle berichten op Horecamagazine:

  Royal smilde verstevigt haar positie in de borrelcategorie