horecadag-1-nationale horecadag

Vrijdag 9 oktober staat in het teken van de Nationale Horecadag, dit jaar met een speciale invulling. Geen fysieke events of feestdag, maar een dag waarop Nederland het glas heft op de horeca en proost op de mooie branche en alle horecaprofessionals.
Verschillende organisaties, waaronder Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Groothandel VHC hebben de handen ineen geslagen om de tweede editie van de Nationale Horecadag op touw te zetten. Het thema van de Nationale Horecadag 2020 is ´Trots op de horeca´.

Trots op de horeca
De Nationale Horecadag wordt geen feestdag, daar is geen reden voor, maar een dag in het teken van de horeca en voor iedereen die er werkt, leert of mee samenwerkt! Met de aankondiging van de nieuwe maatregelen wordt de horeca wederom enorm hard getroffen. Voor de organisatie van de Nationale Horecadag reden genoeg om vrijdag 9 oktober in het teken te zetten van de horeca.

Edwin Vlek, sectorbestuurder van FNV Horeca vertelt waarom het juist nu belangrijk is om een Nationale Horecadag te hebben. “Net nu het even iets beter leek te gaan met de horeca, steekt het coronavirus weer op en krijgt de horeca weer rake klappen. De horeca heeft het zwaar en onze gedachten gaan uit naar alle horecamedewerkers in Nederland. Aan al die gastheren en gastvrouwen, receptionisten en housekeepers, koks en afwassers; wij zijn ontzettend trots op jullie. Op vrijdag 9 oktober heffen wij het glas op jullie, want ondanks alles, blijven wij als horeca een prachtige branche met geweldige mensen”, aldus Vlek.

Ook in  Limburg staat 9 oktober in het teken van de Nationale Horecadag. Vanuit FoodLab Limburg, een samenwerking tussen ROC Gilde Opleidingen en het VISTA College, doen meer dan 100 horecastudenten mee met de Nationale Horecadag. De studenten zijn op deze vrijdag aanwezig in een horecazaak als onderdeel van het nieuwe FoodLab leerconcept ‘werkplekleren’. Elke student krijgt een opdracht mee die in het teken staat van de Nationale Horecadag en maakt hier een social media post van. Projectleider van FoodLab Limburg, André Duijghuisen vertelt: “Ook voor alle horecastudenten zijn dit heel bijzondere tijden, maar gelukkig blijven zij dankzij het project werkplekleren goed in contact met de horeca. Op vrijdag 9 oktober doen ook wij mee met de Nationale Horecadag, om te laten zien dat er nog genoeg enthousiaste horecastudenten en bedrijven zijn. De studenten die straks klaar zijn om toe te treden tot deze horecabedrijven. Ook ikzelf proost mee op de horeca, want ik bent onwijs trots op alles en iedereen in deze mooie sector”, aldus Duijghuisen.

nationale-horecadag-2

Samen proosten op iedereen in de horeca
Wijnbedrijf Oud Reuchlin en Boelen, trotse partner van de Nationale Horecadag, proost uiteraard ook mee. Managing director José Olde Olthof vertelt waarom het ook voor Oud Reuchlin en Boelen van belang is om de horeca een hart onder de riem te steken tijdens de landelijke dag voor de horeca. “Direct na de eerste lockdown zagen wij de enorme impact op de horeca en vreesden voor het voortbestaan van veel van onze klanten in deze sector. Maar wij werden verrast door een enorme veerkracht en hoge mate van innovativiteit bij onze partners. Wij zijn als één van Nederlands’ oudste en grootste wijnleveranciers nauw betrokken bij de horeca en enorm trots op gehele branche en hetgeen zij gepresteerd hebben en ook nu onder de huidige omstandigheden weer presteren. Op vrijdag 9 oktober heffen ook wij het glas op de horeca, op haar ondernemers, alle horecaprofessionals en natuurlijk op alle gasten”, aldus Olde Olthof.

Wanneer je ook mee proost als bedrijf, horecaprofessional of gast, gebruik dan #Trotsopdehoreca, #NationaleHorecadag en @NationaleHorecadag in je bericht op social media.