Schiedam, 17 november 2023 – Koninklijke De Kuyper zal vanaf 1 januari 2024 in Nederland de distributie, sales en marketing verzorgen voor Harvest Day wodka van de Oekraïense Bayadera Group. Dit is een nieuw hoofdstuk in de reis van het bedrijf naar “Own the Cocktail”. Het familiebedrijf zal verantwoordelijk zijn voor de sales en marketing van Harvest Day in zowel horeca als bij de slijter.

 

Lucien Heusy, De Kuyper’s Managing Director voor Nederland, is enthousiast over deze belangrijke toevoeging aan het portfolio van het bedrijf: “We zijn verheugd om Harvest Day bij de De Kuyper familie te verwelkomen. De Oekraïense wodka belichaamt de geest van veerkracht, vakmanschap en traditie die we bij De Kuyper koesteren. De samenwerking vertegenwoordigt een strategische en doelgerichte keuze voor ons bedrijf; het wodkamerk betekent een fantastische aanvulling op onze brede en kwalitatieve  merken portfolio.”

 

Mark de Witte, Global CEO van De Kuyper: “De beslissing om Harvest Day (de internationale merknaam voor het Oekraïense binnenlandse merk Hlibny Dar) toe te voegen aan het portfolio van De Kuyper werd ingegeven door een combinatie van marktdynamiek en het beleid van De Kuyper om verantwoord te ondernemen. Na de Russische invasie heeft De Kuyper meteen de principiële keuze gemaakt om niet langer met Russische wodka merken te werken. Veel Nederlandse retailers maakten diezelfde keuze, waardoor er een gat ontstond in de wodka categorie. Dit ontstane gat, in combinatie met een sterke wens om Oekraïne te steunen, leidde tot het besluit om consumenten met Harvest Day wodka een heel mooi alternatief voor Russische wodka te bieden.”

 

Jonathan Ashworth, Bayadera Group’s CEO Export: “We zijn verheugd om samen te gaan werken in de Nederlandse markt met De Kuyper, een toonaangevende distributeur op de markt en een partner, waarvan ik weet dat zij succesvol zullen zijn in het bouwen van Harvest Day binnen de wodka categorie. Consumenten in deze markt zullen een merk waarderen dat de authentieke referenties heeft van Oost-Europese wodka die zich onderscheidt onder de wodka’s door niet alleen als product van uitzonderlijke kwaliteit te zijn, maar ook als symbool van het erfgoed van Oekraïne, dat consumenten verbindt met de rijke tradities van de natie.”

 

Het internationaal erkende merk Harvest Day (Hlibny Dar) en ontvanger van talloze gerenommeerde prijzen staat in de top vijf wereldwijde wodka’s, naast bekende giganten als Smirnoff en Absolut. Wat Harvest Day onderscheidt, is de toewijding in het gebruik van uitsluitend natuurlijke en hoogwaardige  ingrediënten. De wodka wordt gemaakt van artesisch water en hoogwaardig Oekraïens graan. Het heeft een zuiver en subtiele aroma, een kenmerkende zachte en uitgebalanceerde smaak met broodzoete smaak hints en honing, die een verfijnde en aangename smaak in de mond achterlaat. Harvest Day is de keuze van consumenten die op zoek zijn naar een merk wat niet alleen een voortreffelijke kwaliteit heeft, maar ook hun waarden vertegenwoordigt, een merk met een sociaal geweten, waaronder liefde voor het vaderland, loyaliteit aan aloude tradities, respect voor mensen en een diepe waardering voor hun werk.

 

Op een symbolisch moment vond de ondertekening van de distributie overeenkomst plaats in aanwezigheid van de Honorair Consul van Oekraïne, Emiel de Sévrèn Jacquet, wat het belang van deze samenwerking tussen De Kuyper en de Bayadera Group onderstreept.

 

Emiel de Sévrèn Jacquet, Honorair Consul van Oekraïne in Nederland, reageert enthousiast op de samenwerking. “Het is een mooie ontwikkeling dat bedrijven zoals De Kuyper Oekraïense producten in haar assortiment opnemen. Zeker in deze uitdagende tijden is het belangrijk dat de Oekraïense economie blijft draaien. Door met deze bedrijven samen te werken ondersteunen ze lokale bedrijven en personen in Oekraïne en krijgen we in Nederland toegang tot deze eerlijke en kwalitatief uitstekende Oekraïense producten. “