Zoutelande, 7 november 2023 – Kloeg Collection, het familiebedrijf dat meer dan 10 hotels en restaurants in Zeeland exploiteert, viert haar 10-jarig bestaan. Het begon allemaal met de overname van het Beach Hotel in Zoutelande door Michel Kloeg, oprichter en naamgever van wat later Kloeg Collection zou worden. Na een flinke verbouwing ontving Kloeg in het Beach Hotel in 2013 de eerste gasten. Sindsdien hebben vele toeristische en zakelijke gasten kennis gemaakt met het mooie en pittoreske Zoutelande.

In de jaren die volgden heeft Kloeg Collection zich ontwikkeld tot de snelst groeiende speler in de hotelsector in Zeeland. Zes jaar later opende Hotel Kaap West in Westkapelle, waarna steeds meer pareltjes aan de collectie werden toegevoegd. Ook dit jaar hebben nog eens twee hotels zich bij de collectie toegevoegd: Hotel St. Joris in Middelburg en Timmerfabriek Apartments in Vlissingen. Dat brengt de teller in totaal op 10 hotels en 4 restaurants. Een bijzondere mijlpaal voor Kloeg Collection!

Dromen van Zoutelande
Zoutelande is altijd een speciale plek voor mij geweest. Vroeger kwam ik hier al met mijn ouders en later met mijn eigen kinderen.” vertelt Michel Kloeg. “Steeds als ik langs het oude Beach Hotel wandelde dacht ik: Dit zou ik graag nog eens willen doen. En toen gebeurde het. Dat het tien jaar later tot deze prachtige collectie zou uitgroeien had ik toen nog niet bedacht. Het is bijzonder om te zien dat we dit met ons team voor elkaar hebben kunnen krijgen.

Wie jarig is trakteert
Zo’n bijzonder moment laat Kloeg Collection natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Om het 10-jarige bestaan te vieren komt Beach Hotel, het hotel waar het allemaal begon voor Kloeg Collection, met een feestelijk Jubileumarrangement. Gasten genieten met dit Jubileumarrangement van een overnachting in een kamer naar keuze, een ontvangst met bubbels, een 3-gangen diner en een feestelijke traktatie om het jubileum te vieren. Het jubileumarrangement is te boeken t/m maart 2024. Ook de medewerkers worden getrakteerd op een feestelijke lekkernij. Zonder hen was dit allemaal nooit mogelijk geweest.

Toekomst met gastvrijheid, duurzaamheid en kwaliteit

Dat er in de afgelopen 10 jaar veel gebeurd is, is wel duidelijk. De afgelopen vier jaar werden er in rap tempo hotels toegevoegd aan de collectie. Daarbij gaat Kloeg Collection altijd voor een 4-sterren (plus) hotelkwalificatie en het Green Key Gold duurzaamheidscertificaat. Ook voor de toekomst blijven gastvrijheid, kwaliteit en duurzaamheid belangrijke pijlers. “Inmiddels is ook de tweede generatie werkzaam in het bedrijf, het hele gezin is erbij betrokken. We hebben nog meer mooie plannen voor de komende jaren en kijken ernaar uit om dat samen met elkaar en de teams op locatie mogelijk te maken”, aldus Michel Kloeg, directeur.