Bakmanschap van Jan-Willem Voet in Nieuwegein krijgt erkenning

Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voets bedrijf Lekkerrr Hoogzandveld in het gelijknamige winkelcentrum in Nieuwegein kan het bijbehorende keurmerkschildje aan de gevel timmeren.

Jan-Willem Voet deed de nodige ervaring op bij andere frituurspeciaalzaken voordat hij in mei van dit jaar Lekkerrr Hoogzandveld overnam. Onbekend is zijn zaak in het moderne Nieuwegeinse winkelcentrum niet: het bedrijf bestaat dit jaar dertig jaar. Nadat het toenmalige ondernemersechtpaar Gruters voorjaar 2019 met pensioen ging, werd Lekkerrr ad interim gerund door cafetariahouders uit Amersfoort.

Sterrenfrituurgids
Jan-Willem Voet pakt de zaken voortvarend aan. Directeur Frans van Rooij zegt over de toekenning van het keurmerk Goed Gefrituurd: “Voet meldde zich direct aan als aspirant-lid van onze vakvereniging ProFri, maar koos er ook dadelijk voor om meteen door te pakken. Eigenlijk onmiddellijk vroeg hij het keurmerk aan. Los van enkele puntjes die nog op de i gezet moeten worden, voldoet Jan-Willem met zijn team aan de basisvoorwaarden van het Goed Gefrituurd keurmerk.”

Het bemachtigen van het keurmerk, betekent ook dat Lekkerrr Hoogzandveld een vermelding krijgt in de Nationale Smulgids met Nederlandse frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn. De volgende editie van deze ‘sterrenfrituurgids’ verschijnt eind 2023. Het keurmerk én de Smulgids maken frituurkwaliteit herkenbaar voor de consument.

Brede kaart
Naast een keur aan belegde broodjes, heeft Lekkerrr Hoogzandveld een royaal aanbod aan snackspecialiteiten, inclusief glutenvrije snacks én een ruim assortiment kipproducten. Uitgebreid is ook het segment ‘fritesspecials’ op kaart, friet met toppings als stoofvlees, teriyaki en spicy chicken. Naast veel andere gerechten, serveert Lekkerrr Hoogzandveld bovendien schnitzels met toppings. 

Meer informatie over het Goed Gefrituurd Keurmerk kunt u vinden op www.goedgefrituurd.nl, maar u kunt ook contact opnemen met de Vereniging Professionele Frituurders. Tijdens kantooruren bereikbaar op het nummer 040-7200900.