Het bereiden van een mooi stuk vlees, het roken van smaakvolle vis, het grillen van verse groente, en het bakken van krokante pizza’s; met de iQ Grill is er niets dat je ervan weerhoudt om de lekkerste gerechten te bereiden. De iQ Grill is een Dutch design kamado vervaardigd van zorgvuldig geselecteerde materialen, waaronder extra sterk mulliet-keramiek. Hiermee is de iQ Grill nog beter bestand tegen hogere temperaturen en de elementen van de natuur. Bovendien weet deze unieke barbecue als geen ander om te gaan met de kenmerken van verschillende soorten houtskool.

Zuivere verbranding
iQ Grills is de nieuwe standaard ontwikkeld door kenners, voor barbecueën zonder compromissen. De ideeën voor deze innovatieve barbecue zijn ontstaan vanuit de passie voor zorgvuldig bereide gerechten en de sfeer en beleving die barbecuen met zich meebrengt. iQ Grills had al een aantal jaren een naam hoog te houden op het gebied van houtskool van een hoogwaardige kwaliteit die een zuivere verbranding garandeert. ‘In de afgelopen jaren hebben we de meest populaire houtskoolsoorten van over de hele wereld bij elkaar verzameld. Dit heeft geresulteerd in verschillende typen houtskool die op ambachtelijke wijze – zonder toevoegingen of kunstmatige stoffen – worden geproduceerd. We maken daarbij gebruik van bronnen die FSC-gecertificeerd zijn’, vertelt Joeri Groot. Op het moment dat de restaurantkwaliteit houtskool door zowel horecaprofessionals als consumenten goed werd gewaardeerd, kroop het bloed waar het niet gaan kon.

Extra sterke mulliet-keramiek
Toen ontstonden de plannen om de beste barbecue te ontwikkelen die er is: een all inclusive barbecue met alles erop en eraan voor de echte barbecueër. ‘We hebben onderzoek gedaan naar alle barbecues die er op de markt zijn en vervolgens hebben we de beste features op barbecuegebied met elkaar gecombineerd. We kwamen onder andere tot de conclusie dat de beste barbecues worden gemaakt van keramiek. Vervolgens hebben we onderzocht wat de beste soort keramiek is, met als uitkomst dat we mulliet-keramiek moesten gebruiken. Mulliet is een zeer harde, industriële keramieksoort die een mix is van mulliet-quartz en keramiek die nauwelijks uitzet bij hoge temperaturen. Om een idee te geven: als je een barbecue van mulliet in een oven zet, dan smelt die pas bij een temperatuur van 1800°C. De meeste merken maken gebruik van cordoriet en de barbecues die daarvan worden gemaakt gaan kapot bij 1260°C. Omdat de iQ Grill wordt geproduceerd met de beste soort keramiek die perfect is voor buiten barbecueën, geven we daar een levenslange garantie op.’

Uniek multilevel-systeem
iQ Grills biedt de keuze uit twee modellen. De 21 inch Classic is verkrijgbaar in de kleuren Pirate Black en Gunpowder Grey. De 22 inch iQ Grills Large is het nieuwste model dat uitgevoerd in de stijlvolle kleurencombinatie Mat Carbon Black. Beide modellen zijn uniek in hun soort. Joeri: ‘In vergelijking tot barbecues van andere merken hebben de IQ Grills geen rookgat. We hebben deze keuze gemaakt omdat dit een zwakke plek in het keramiek geeft. Daarnaast geeft een rookgat een zwakke plek in het luchtkanaal waardoor de rook kan gaan lekken. Verder hebben we ervoor gekozen om een aslade onder in de iQ Grill te plaatsen waarin het mogelijk is om rooksnippers toe te voegen. Wanneer de hete kolen naar beneden vallen, ontstaat extra rookontwikkeling die voor een nog betere smaaksensatie zorgt.’ Het multilevel-systeem van de barbecue maakt het mogelijk om te koken op vier verschillende niveaus. Dat is uniek, aangezien de meeste andere barbecues op de markt maximaal drie niveaus hebben. Als enige barbecue ter wereld is de iQ Grill voorzien van LED-verlichting zodat je ook in het donker met goed zicht kunt barbecuen. Zodra je de kap van de barbecue opent, verlicht het state-of-the-art LED-lampje je werk.

Intelligente luchtcirculatie
Ook de intelligente luchtcirculatie waarmee de iQ Grill is uitgevoerd, is een van de unieke eigenschappen. Dit is dubbel systeem om de luchttoevoer te beheersen en zo de temperatuur beter te controleren. ‘Met het open- en dichtdraaien van deze margrietschijf kun je de luchttoevoer geheel naar wens vergroten of verkleinen. Hoe verder open hoe meer zuurstof en hoe hoger de temperatuur, vice versa zal de temperatuur dalen bij het dichtdraaien van de schijf. Voor een maximale luchttoevoer is de schijf in zijn geheel open te draaien. De kap bovenop de luchttoevoer voorkomt inregenen.’   

Next level buitenkoken
Alle benodigde accessoires worden meegeleverd bij de iQ Grill, zoals een gietijzeren halve maan plancha, gietijzeren halve maan grillrooster, twee halve maan plate setters, pizzasteen, chicken setter en drippannen. Daarnaast zijn er elektrische aanstekers en twee extra temperatuurmeters met probes inbegrepen, waarmee je de temperatuur van meerdere producten op de bbq tegelijkertijd kunt meten. ‘De roosters zijn gemaakt van een extra dikke kwaliteit gietijzer en RVS en hebben vierkante stijlen in plaats van ronde. Dat brengt een hittegeleiding teweeg waardoor er mooiere grillstrepen op de producten komen.’ De combinatie van het ingenieuze ontwerp, de beste materialen en de high-end accessoires, maken de iQ Grill tot de nieuwe standaard voor een magische buitenbeleving waarmee het mogelijk is om complete menu’s te bereiden.

Voor wie de ervaring van het buitenkoken naar een volgend niveau wil tillen, is er de iQ Kitchen. Een strak vormgegeven keuken van gegalvaniseerd staal dat dubbel gepoedercoat is. De iQ Kitchen is tot in detail afgewerkt met een marmeren blad en geïmpregneerd bamboe dat duurzaam is verkregen en een levenlang meegaat. 

Kookdemonstraties op locatie met de IQ Grill Carver
Onlangs werden de iQ Grills gepresenteerd op de Barbecue Expo Paris 2022 en binnenkort volgen internationale beurzen in Keulen en Barcelona. Wilt u de innovatieve all inclusive barbecue op dynamische wijze met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak om de iQ Grill Carver bij op locatie te ontvangen voor een smaakvolle kookdemonstratie! iqgrills.com