Maandag 13 februari 2023 opent HorecaevenTT voor de tweede keer in haar bestaan de deuren in het WTC te Leeuwarden. Ook de culinaire strijd om de Fortuna carpaccio bokaal wordt dan weer gestreden. Deze kookwedstrijd beleeft dit jaar haar eerste Lustrum. De Fortuna Bokaal is in 2019 door Selektmeat Products BV uit Harlingen opgestart. Selektmeat is de trotse producent van het merk FORTUNA Carpaccio, een Carpaccio merk speciaal voor de Foodservice markt. De reden om een wedstrijd te organiseren was destijds, omdat ook toen al bleek, dat de instroom van leerling koks stokte. Selektmeat heeft als Foodservice leverancier baat bij koks die weten wat voor vlees ze in de kuip hebben, “handjes” die we zeker ook nodig hebben,  moeten iemand boven zich hebben die weet wat kwaliteit is en wat er gebruikt moet worden. Dat er steeds minder vakmensen komen ziet Selektmeat, ondanks het feit een convenience food leverancier te zijn, als een negatieve ontwikkeling.

We willen laten zien dat het een mooi vak is, eigenlijk het mooiste vak van de wereld, aldus Arend Nijland.

De strijd om de Fortuna Bokaal loopt naast de wedstrijden die georganiseerd worden door EvenTTculinair. We hebben momenteel 10 inschrijvingen, allen zijn gedreven vakmensen die een voorgerecht en een amuse gaan maken.

Deze gerechten mogen ze thuis voorbereiden, maar u zult begrijpen dat de finishing touch altijd op de plaats van de strijd gedaan zal moeten worden. Daarbij zal door de jury ook gelet worden op de manier van werken en of dat op een verantwoorde manier gebeurt. Deze gerechten worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit 4 personen en zijn alle vakmensen op hun eigen vlak.

  • Marco Poldervaart: voorzitter jury, Meester-kok en eigenaar van restaurant ‘T Havenmantsje in Harlingen.
  • Marten Haga: Chef-kok en eigenaar van restaurant Zuiver in Joure.
  • Elize Koopman: Meester Goud en Zilversmid uit de Hoeve.
  • Ernest Lebouille: Meester Slager uit Valkenburg.

De deelnemers komen van gerenommeerde restaurants en bekende ketens. Kortom kom naar Leeuwarden maandag 13 februari in het WTC naar de Horecabeurs HorecaevenTT  bezoek stand 6350 voor het proeven van overheerlijke carpaccio varianten en naar stand 6470&6490 voor een prachtig zicht op de kook wedstrijden.