Ontmoetingsruimte Horeca & Toerisme College

“De mooiste horecaschool van Nederland is open!”

Na een ingrijpende ‘vernieuwbouwing’ van meer dan een jaar is het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland in Nieuwegein op 25 en 26 november officieel geopend. In het hypermoderne onderwijsgebouw kunnen studenten en professionals uit de hospitalitybranche nog beter worden opgeleid voor de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding. Het onderwijs speelt in op de laatste trends, ontwikkelingen en innovaties in de branche.  Met state-of-the-art faciliteiten als drie nieuwe keukens, een reis-inspiratieruimte, een brood bar, een coffee bar, vergaderruimtes, een leerrestaurant en een evenementenbureau is het college helemaal klaar voor de toekomst. Ontmoeting onder het mom van ‘Grenzeloos Gastvrij’ staat hierbij centraal. Ontmoeting tussen studenten, docenten, bedrijven en gasten van het restaurant en de vergaderfaciliteiten. Suzanne Staal, directeur: “Ik ben ongelofelijk trots op onze nieuwe school. Voor onze studenten, docenten, medewerkers en het bedrijfsleven is dit een geweldige omgeving om opgeleid te worden en te werken. Ik dank iedereen die heeft meegewerkt om dit te realiseren vanuit de grond van mijn hart”.

State-of-the-art onderwijsgebouw
Er is een ontwerp gemaakt voor een hypermodern, toekomstbestendig onderwijsgebouw. Door het gebruik van veel glas en hout heeft het pand een open, moderne, eigentijdse en gastvrije uitstraling gekregen. Iedereen kan letterlijk een ‘kijkje nemen in de keuken’ en meekijken bij de vele vormen van leren in de praktijk. In het schoolgebouw wordt een verbinding gelegd tussen lokaal, regionaal, nationaal en internationaal. ‘Lokaal’ is de naam van het nieuwe leerrestaurant voor interne en externe gasten. In de gastvrije ontmoetingsruimte en aula zijn mooie visuals gebruikt van regionale toeristische trekpleisters. De vergaderfaciliteiten, zoals de Ridderzaal en de Hollandzaal, hebben een nationaal karakter gekregen. In het ‘International Office’ met een internationale uitstraling kunnen studenten terecht voor het regelen van hun buitenlandstages.

Horeca & Toerisme College – ‘Grenzeloos Gastvrij’
Het Horeca & Toerisme College is een van de 13 kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges van ROC Midden Nederland. Jongeren en jong volwassenen worden opgeleid voor de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding. Het college biedt mbo opleidingen, op niveau 1 t/m 4, aan op het gebied van Facilitaire Dienstverlening, Toerisme & Recreatie en de Horeca – zowel koks als bedienend personeel en de middelbare hotelschool. Ook professionals, die al werkzaam zijn in de sector gastvrijheid kunnen door Bedrijfsopleidingen zich blijvend verder bekwamen in het vak. In november 2020 ontving ook het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland het prestigieuze onafhankelijke keurmerk ‘World-class Workplace’.

Instructiekeuken Horeca & Toerisme College

Samenwerking met gerenommeerde bedrijven
Schoonderbeek Bouw- en Aannemingsbedrijf, Building Services, Qonect Bouwadvies, Boerhof Projectinrichters, Dokter Interieurbouw, Schoondergang van Zwanenburg Keukens, Schoots Architecten, De Reclamemakers en Homint Projectinrichting & Meubilair hebben in samenwerking met het Facilitair Bedrijf van ROC Midden Nederland een ambitieuze planning gerealiseerd. Dankzij hun professionaliteit, vakmanschap en tomeloze inzet is de ‘mooiste horecaschool van Nederland’ nu in bedrijf.  “Dit prachtige onderwijsgebouw is een product van een extreem betrokken bouwteam en ‘ouderwets’ hard werken. Een groot compliment voor de professionals van alle partners, die deze reis samen met ons hebben afgelegd”, aldus Edwin Schoonderbeek van Schoonderbeek Bouw- en Aannemingsbedrijf.

 

horeca-toerisme-college