Horeca Expo Gent Dag 3: Making the difference since 1989

café
Ook vandaag werd er een belangrijke prijs uitgereikt. De tweejaarlijkse wedstrijd Beste Grootkeukenkok van België werd door Axel De Winne gewonnen.
Nieuwsgierig naar wat er nog te beleven viel? We blikken met onderstaande compilatie graag even terug op het goed gevulde programma van dag 3.

Morgen op het programma

Battle Jong Keukengeweld

Slim omgaan met grondstoffen. Dat betekent minder foodcost en meteen ook minder food waste. Goed voor je kassa én voor het milieu.
VLAM daagt daarom vier chefs van Jong Keukengeweld uit om meer te doen met varkensvlees. Want het is net door af te wijken van het bekende dat je jouw kunsten als chef kan etaleren aan je klanten.
Jong Keukengeweld Francesca Sterckx, Davy Devlieghere, Stijn Audenaert en Bart Gils gaan de strijd met elkaar aan tijdens een spannende battle.
Competition & Demonstration Kitchen, 11u30 - 12u30.

Start-ups in de kijker

Van de eerste Belgische plantaardige dumplings over kombucha limonade tot gefermenteerde en gepekelde voeding. Ontdek de meest innovatieve producten van een aantal start-ups en maak kennis met het food incubator programma van Foodlab Proef. Deze starters vertellen elk over hun verhaal, hun product en over hun ervaring met het food incubator programma van Proef.
  • Davai Delicious Dumplings
  • Ferm Kombucha
  • Mistery Gin
  • Monsieur Boudin
  • Pickle & Spice
Competition & Demonstration Kitchen, 15u30 - 18u00.

Coffee & Tea Academy

  • Klimaatneutrale koffie is een stap in de goede richting, maar wat is klimaatneutrale koffie?, Frederik Noben - The Java Company, 11u30 - 12u30.
  • Chocolade dranken inspiratie by Callebaut & Mona Lisa, Barista Jo De Bruyne - Philimonius Aalst, 13u00 - 14u00.
  • Voordelen van duurzame koffie in jouw horecazaak: wat is de meerwaarde en de ‘meerprijs’?, Melanie D. Nunes - Tropix, 14u30 - 15u30.
  • Thee en kaas, een onverwacht perfecte combinatie, Greet Huybrechts - Sommelier T, 16u00 - 17u00.