Het liefst zie je dat het terras van jouw café het hele jaar door vol zit. Stampvol met leuke mensen. Leuke mensen die elkaar mooie dingen te vertellen hebben, in jouw horecabedrijf. Je zaak ziet er trendy uit, drank genoeg in voorraad en je medewerkers in de bediening serveren de nieuwste en hipste hapjes. Het is nu maar wachten op de gasten, hoe krijg je die binnen?

Daar moet je wel wat voor doen! Net zoals je voor de aankleding en de sfeer in je café of restaurant hebt gezorgd, moet je ook zorgen dat de mensen je weten te vinden. Dat klanten die bij je geweest zijn, het doorvertellen aan nieuwe klanten. Laat weten dat je er bent! Dat kan met flyers, posters, reclameborden en natuurlijk met online reclame via sociale media. Wees creatief!

De eerste
Als je de eerste bent met een nieuw soort reclame is dat altijd het beste. Want dan val je goed op. Maar dat is tegenwoordig wel lastig omdat bijna alles al bedacht is, denk je soms wel eens. Probeer in ieder geval origineel te zijn en laat bijvoorbeeld bierviltjes bedrukken. Vroeger stond op de bierviltjes de naam van de bierbrouwer die je op de tap had. Nu kun je zelf bierviltjes laten drukken met een toffe foto van je café of een pakkende tekst waar vooral die leuke mensen op af zullen komen.

Huisstijl
Begin met een aantrekkelijke huisstijl. Laat dat in al jouw reclame-uitingen naar voren komen. Op de flyers die je in de stad uitdeelt, op de reclameborden langs de weg en in je café op servetten en placemats. Laat die toffe huisstijl ook lekker terugkomen op het bierviltje. Je kunt denken aan bierviltjes met foto of aan bierviltjes met eigen logo. Maar doe het wel goed! Let op kleine details en laat bierviltjes drukken door een gespecialiseerd bedrijf. Als de bierviltjes er perfect uit zien, zullen ze goed opvallen en mensen nemen ze dan graag mee als hebbedingetje. Ook zullen ze worden doorgegeven aan mogelijk andere en nieuwe gasten. Je kunt ze ook aan de gasten meegeven als bedankje, net in een doggybag maar in een goodiebag. Wie weet wordt jouw restaurant dan wel bekend als dat supertoffe restaurant met die leuke goodiebags!