Zo maak je jouw horecazaak WK-proof

Het is weer zover: het WK voetbal 2022 komt eraan. Dit jaar wordt het WK gehouden in Qatar, een land in het Midden-Oosten. Omdat het daar simpelweg te warm is in de zomer, vindt het wereldkampioenschap plaats in de winter. De startceremonie vindt plaats op 20 november en de finale wordt gespeeld op 19 december. En uiteraard hopen we met z’n allen dat ons Nederlandse voetbalelftal die finale mag spelen en misschien zelfs zal winnen! Traditioneel is het WK een evenement dat zorgt voor tonnen sfeer en gezelligheid. Het lijkt wel alsof heel Nederland verbroedert en zich massaal in oranje kledij hult om te supporteren voor ons elftal. En dat doen Nederlanders massaal in de kroeg. Als horeca-eigenaar is de WK-periode dan ook een zegen: de inkomsten kunnen flink omhooggaan. Uiteraard moet je dan wel slim gebruik maken van deze mogelijkheid! In dit artikel geven we jou een aantal tips om jouw horecazaak volledig WK-proof te maken, zodat potentiële klanten nu net de weg vinden naar jouw zaak!

Zorg voor een groot scherm
Het allerbelangrijkste dat aanwezig moet zijn in jouw horecazaak tijdens het wereldkampioenschap, is een groot scherm. Zo kan iedereen vanuit elke hoek de match goed volgen. Zorg ervoor dat het scherm centraal staat, dicht tegen de bar: zo kunnen alle supporters biertjes bestellen zonder dat ze iets van de match moeten missen. 

Investeer in voldoende personeel
Wie in de horeca werkt of gewerkt heeft, zal het bevestigen: voldoende personeel is cruciaal om een succesvolle horecazaak uit te bouwen. Tijdens een drukke periode als het WK, is het dan ook van groot belang om voldoende enthousiaste werknemers in te zetten. Als er te weinig personeel is, zullen de klanten te lang moeten wachten op hun biertje. Grote kans dat ze dan vertrekken naar een andere kroeg, en dat wil je natuurlijk niet. Bovendien zorgt meer personeel ook voor een betere sfeer in de kroeg!

Oranje boven!
Haal alles uit de kast als ons elftal speelt: oranje vlaggetjes rond de bar, kleurrijke bieronderzetters, spandoeken met de Nederlandse vlag… Er zijn talloze mogelijkheden om jouw zaak om te toveren in een echt voetbal walhalla. Denk ook zeker na over een voetbal playlist: deze muziek kan je draaien om extra sfeer te creëren. Als je echt wil uitpakken, kan je een happy hour organiseren als Nederland speelt. De supporters kunnen dan een uur lang biertjes aan een lagere prijs kopen. Op die manier lok je gegarandeerd meer volk naar jouw tent!

Geniet van de voetbalsfeer
Hoe je het ook bekijkt: mensen gaan nog steeds naar de kroeg voor de gezelligheid en om met vrienden samen te zijn. In een ongezellige kroeg wil niemand zitten, zeker niet tijdens een event als het wereldkampioenschap voetbal. Zorg er dus voor dat jouw horecazaak de sfeermaker is van het dorp! Zelf genieten van de uitgelaten sfeer, veel lachen en keihard meesupporteren is de boodschap!

Zorg ervoor dat het scherm centraal staat, dicht tegen de bar: zo kunnen alle supporters biertjes bestellen zonder dat ze iets van de match moeten missen.