|
| |

Het effect van gefilterd water

Horeca Algemeen

Lager energieverbruik, geen bijsmaak en geur

Smaak, energieverbruik, levensduur van machines en onze gezondheid… de kwaliteit van het water heeft er invloed op. Of we het nu gebruiken om koffie te zetten of onze vuile pannen af te wassen. Pentair draagt met onder andere Everpure filters al bijna 90 jaar bij aan het succes van horecabedrijven, van kroeg tot sterrenrestaurant, van hotelspa tot wellness center. 

Steeds meer horeca en food service-bedrijven in de Benelux en de rest van de wereld gebruiken de oplossingen van Pentair. Onder meer onder de merknaam Everpure maakt deze producent waterbehandelings- en filtratiesystemen. Matteo Colamartino werkt als Product Manager vanuit Italië. ‘Onze producten zijn vooral onopvallend aanwezig in vrijwel alle segmenten van de horeca. Met onze deelname aan beurzen zoals Horeca Expo willen wij de horecaondernemer informeren over wat goed en slecht water is en wat een aangepast filtersysteem kan opleveren. Onze klant focust op het bereiden van de beste voeding en dranken, wij zorgen dat hij dit kan doen met optimaal en gezond water.’ 

Voorkom schade aan machines Ons kraanwater is niet meer zoals 10 jaar geleden. Door de stijgende vraag en problemen met het grondwaterpeil worden nieuwe bronnen voor de productie van water aangesproken. De minerale mix van het water is daardoor totaal anders. De doelgerichte systemen van Pentair Everpure verbeteren de waterkwaliteit in verhouding tot de toepassingen. ‘De kwaliteit van drinkwater in Europa is hoogstaand, maar kan wel schade toebrengen aan de apparatuur en bereidingen.’ Geen horeca zonder water: het wordt in talloze toepassingen gebruikt: ijsmachines, stoomovens, vaatwassers en glazenspoelmachines, koffieapparatuur, enzovoort. Pentair zet verschillende technieken in waaronder de Everpure Claris ULTRA filters die kalk verwijderen en corrosieproblemen voorkomen. ‘We spreken ondernemers die een nieuwe stoomoven al na een half jaar moeten vervangen, vanwege schade door te hard of corrosief water. Daar in de garantiebepalingen van de fabrikant staat dat het gebruikte water aan bepaalde voorwaarden moet voldoen, betaalt de ondernemer de rekening.’ Het gebruik van een waterfilter voorkomt dit soort schade. ‘Als je als koffiezaak investeert in een espressotoestel van 10 duizend of meer euro dan wil je deze beschermen en ook de beste koffie in de regio aanbieden. De combinatie met een Pentair Everpure Osmose-systeem is een vergelijkbare investering in kwaliteit en op termijn stukken goedkoper dan filters die regelmatig vervangen moeten worden. Met de juiste aandacht op elk niveau kun je het verschil maken en niet zomaar een koffie maar TOP koffie serveren. Enkele andere onderschatte voordelen van optimaal water zijn kostenverlagende effecten zoals: een verlaagd energieverbruik en bij vaatwassers bijvoorbeeld een lager verbruik van wasmiddel en niet hoeven nadrogen.’

Waarom nog met bakken water sleuren? Met Everpure filtratie lekker drinkwater uit de kraan. De Everpure systemen filteren bijvoorbeeld chloor, ongewenste geur en smaak uit het drinkwater. ‘In het ene land zit meer chloor in het leidingwater dan in het andere, maar niemand wil het ruiken of proeven.’ Tevens zullen deze filters elk stofje > 0,0002 mm evenals 99,999% van de bacteriën tegenhouden. Matteo benadrukt dat een horecazaak geen tien verschillende filters nodig heeft en de investering gering is. ‘Ondernemers horen niet enkel de aankoop, maar de total cost of ownership (de levensduurcyclus evenals de toegevoegde waarde voor hun zaak) mee te nemen in hun afweging.’ De product manager legt uit dat er sinds de pandemie meer aandacht is voor hygiëne en desinfectie. Pentair lanceert halverwege 2022 een nieuw product dat ozon gebruikt om ijsmachines te reinigen. ‘Zo blijven we innoveren om bedrijven in de food service nog beter te kunnen bedienen.’ 

Tekst: Sara Terburg

Meer weten over de oplossingen van Pentair? www.pentair.com

|