Omdat het perfecte ijs het hart is van elke cocktail

De meeste cocktails starten op dezelfde wijze; met ijs in het glas. Tóch zal je bij de meeste cocktail recepten het ijs niet in de receptuur terugvinden. En dat terwijl ijs een belangrijke factor is. Smeltwater heeft een grote invloed op de uiteindelijke smaak en beleving van een cocktail. Daarnaast is ijs een belangrijk deel van de esthetiek van een cocktail. Het heldere artisanale ijs van Icefactory Company helpt je cocktail naar een hoger niveau met minder smeltwater en een presentatie waar je gasten ‘u’ tegen zeggen.

Het verhaal van je cocktail
Op alle vlakken in de horeca speelt presentatie een steeds belangrijkere rol. Zo ook aan de bar. Het glas en de kleur van de drank zijn voor veel mensen de zaken die direct in het oog springen, maar het gebruik van een opvallend stuk ijs maakt de presentatie meer dan compleet. Kristalheldere ijsblokken, volledig symmetrische ijsballen en handgemaakte ijsstaven. Allemaal van indrukwekkende grootte. Ze dragen bij aan de presentatie en het verhaal van je cocktail.

Behoud van smaak
Een barman is trots op zijn cocktail receptuur. Het is dan ook zonde als externe factoren, zoals smeltwater en de geur van ijs, de beoogde smaaksensatie vertroebelen. Het gebruik van zuiver en UV gefilterd water maakt de ijsblokken van Icefactory Company geurvrij. Het verwijderen van luchtbellen in het ijs maakt de ijsblokken niet alleen kristalhelder, maar zorgt ervoor dat ze veel langzamer smelten. Het behoud van de smaak en receptuur van de cocktail staat hierbij dan ook voorop.

Perfectie aan de bar
Sinds 2018 vervaardigt Icefactory Company de perfecte artisanale ijsblokken. In een tijdsbestek van acht uur verandert het zuivere en UV gefilterde water in kristalheldere massieve ijsblokken, ijsballen en ijsstaven. Met de hand welteverstaan. Om perfectie aan de bar te garanderen.

Maatwerk
Logischerwijs denk je bij ijsblokken direct aan een goedgevulde bar met dito aanbod van cocktails, maar ijs is op nog zoveel meer manieren in te zetten om de wow-factor te creëren aan de bar of aan tafel. Door op maat gemaakte ijsblokken kan een drankje of zelfs een gerecht worden voorzien van een spectaculaire presentatie met persoonlijke touch. Denk bijvoorbeeld aan een massief ijsblok met een uitsparing voor een blikje kaviaar en de lepel. Spectaculair gepresenteerd en op de juiste temperatuur. Met je gepersonaliseerde messing stempel kan je zelfs je eigen logo in het ijsblok drukken.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website,
Instagram account of stuur een email:
Website: www.icefactory.company
Instagram: @icefactorycompany
Email: sales@icefactory.company
Telefoon: 085-4018294