Iedereen kan aan het milieu denken als er producten worden gekocht en ook in de horeca wordt daar rekening mee gehouden. Er worden veel dingen hergebruikt, maar er zijn ook veel spullen die we na gebruik direct weggooien en is dat nodig?

Om een goed voorbeeld te geven, doelen we hier op bijvoorbeeld batterijen, je hebt veel batterijen die je weer op kunt laden, maar in plaats van daar naar te kijken gooien we ze vaak weg. Ook kan het zijn dat er alleen maar batterijen beschikbaar zijn binnen de horeca bijv. die maar een keer gebruikt kunnen worden, waarom? Opladen kost dan wel even wat tijd, maar het is wel beter voor het milieu. Daarom is het goed om daar zelf bij stil te staan zodat je ook je bijdrage kunt leveren aan een betere maatschappij.

Wat kun je nog meer doen voor een beter milieu?
Afval scheiden dat is een item wat binnen de horeca hoe dan ook centraal staat. Er staat vaak afvalcontainers waarbij het meeste afval al gescheiden wordt. Maar vaak kan het nog beter en daar werken we dan allemaal samen aan. Denk daarbij ook aan het apart inleveren van de batterijen die je gebruikt. Hoe dan ook, samen kunnen we nog meer doen aan een beter milieu.

Scheiden is belangrijk
Maar ook de kleinere items zoals knoopcelbatterijen moeten we apart inleveren. Deze worden in kleine apparatengebruikt en ook die kun je binnen de horeca tegen komen (net als in horloges). Goed om daar ook extra alert op te zijn, zodat je als bedrijf nog beter naar voren komt. Samen kunnen we het weer aan, door het virus heeft het lang stil gelegen maar de horeca mogen op gepaste wijze ook weer open. Denk dan goed aan de kleine dingen, zo kun jij namelijk extra aan het milieu denken en weer beginnen met je zaak.