Ben je de eigenaar van een restaurant of horecaonderneming? Dan wil je natuurlijk het allerbeste vlees serveren aan jouw klanten. Niet alleen de smaak en structuur zijn hierbij belangrijk, maar ook waar het vlees vandaan komt en hoe de varkens hebben geleefd. Wil je er zeker van zijn een heerlijk én eerlijk stukje vlees, stap dan naar een varkensvlees groothandel met wroetvarkens. In dit artikel vertellen we alles over de levensstijl en het vlees van deze varkens.

Het wroetvarken: vrij leven en spelen zoals het hoort

Als je kiest voor een varkensvlees groothandel met wroetvarkens, weet je 100% zeker dat de varkens een ‘dier humaan’ leven hebben gehad. Er wordt namelijk ingespeeld op het natuurlijke gedrag van de varkens. Zo leven de varkens in speciaal ontworpen wroetstallen. Deze hebben voldoende ramen op zichthoogte waardoor er veel daglicht naar binnen komt. Hierdoor ontstaat een dag- en nachtritme. De stallen hebben dichte vloeren met een dikke laag strooisel waar de varkens lekker op kunnen slapen en natuurlijk op kunnen spelen en wroeten! Hier komt ook de naam wroetvarken vandaan.

Leefruimte bevordert de kwaliteit van het vlees

Wroetvarkens van een varkensvlees groothandel leven in groepen van twintig tot dertig varkens bij elkaar, waardoor er meer leefruimte ontstaat. Hierdoor kunnen ze vrij bewegen, worden ze actiever en ontwikkelen ze goed en gezond spierweefsel. Dit is weer terug te vinden in het vlees. Het vlees is steviger, heeft een betere dooradering (intramusculair vet), is fijner van structuur en bevat minder vocht. Ook de unieke genetica van wroetvarkens draagt bij aan het heerlijke vlees. De varkens worden geselecteerd op moedereigenschappen, robuustheid, vitaliteit en vriendelijkheid. Dit geeft een natuurlijker varken.

Beter Leven Keurmerk 1 ster

Het vlees van een varkensvlees groothandel met wroetvarkens heeft het Beter Leven Keurmerk Varkensvlees 1 ster. Varkens onder het Beter Leven keurmerk hebben meer ruimte, afleidingsmateriaal en mogelijkheden om hun natuurlijke gedrag uit te oefenen dan dieren uit de gangbare veehouderij. Bij het keurmerk met 1 ster zijn de ernstigste problemen uit de vee-industrie aangepakt. Zo krijgen de varkens minimaal 0,2 vierkante meter meer ruimte en afleidingsmateriaal zoals kokers met stro, stukken hout en touw zodat ze zich niet vervelen. Ook heeft een varkensvlees groothandel vaak een BRC certificaat, wat laat zien dat het vlees aan de strenge eisen op het gebied van voedselveiligheid en de distributie van de producten voldoet.

Duurzaam productieproces

Ben je een horecaondernemer en koop je vlees in bij een kwalitatieve varkensvlees groothandel, dan is naast het dierenwelzijn en de kwaliteit van het vlees een duurzaam productieproces een belangrijke pijler. Tijdens de productie houden zij rekening met het minimaliseren van watergebruik, het verminderen van de CO2-uitstoot en het scheiden en recyclen van afval. Alles om een heerlijk én eerlijk stukje vlees op jouw bord te toveren.