Health Food Wall breidt haar innovatieve locker automaten zoals te vinden op Schiphol Plaza en Amsterdam UMC locatie AMC uit met nieuwe Smart automaten. De automaat werkt met RFID-tags in combinatie met de Health Food Wall app of bankpas.

Health Food Wall is het eerste bedrijf in Nederland die gezonde, vegetarische en veganistische maaltijden binnen enkele seconde aanbiedt. Ook is het afrekenen via bankpas door de consument met ‘single-tap’ uniek op de markt en introduceert Health Food Wall vanaf binnenkort live. De eerste kantoren hebben de Smart automaat al staan, en spoedig volgen ook ziekenhuizen en universiteiten. Tijdens de COVID-19 periode biedt Health Food Wall tijdelijk naast het gebruikelijke verse assortiment ook de mogelijkheid voor bedrijven om maskers en handgel via de automaat aan werknemers aan te bieden.

De consument kan de automaat openen via de Health Food Wall app, te downloaden op Android en Iphone, of via bankpas. De deur van de automaat opent vervolgens automatisch, waarna de consument een product kan kiezen. Via RFID-tags die werken via radio frequentie meet de automaat welk item de consument heeft gekozen. Dit item wordt automatisch van de rekening afgeschreven. De Health Food Wall Smart automaat is onderdeel van een grotere samenwerking met een bekend internationale betaalplatform.

Health Food Wall is een gezonde en veilige oplossing voor kantines in allerlei sectoren, aangezien de verkoop van lekkere en verse items contactloos kan plaatsvinden. “Wij zagen vorig jaar al interesse voor gezonde automaten vanuit de markt, maar verwachten dit jaar mede door de omstandigheden rondom COVID-19 een grote groei door te maken.“ aldus Anouk Snelders, directeur Health Food Wall.