Onze beurssector heeft op 11 mei het fiat gekregen van het Overlegcomité dat handelsbeurzen konden heropenen vanaf 30 juli als 70% van de meerderjarige bevolking één dosis van het vaccin gekregen had, als de bezetting op de afdeling intensieve zorg lager was dan 500 patiënten en het aantal ziekenhuisopnames “gunstig geëvolueerd was”.

Ondertussen zijn de 3 bovengenoemde voorwaarden voldaan en kunnen handelsbeurzen vanaf 30 juli opnieuw georganiseerd worden. Concreet betekent dit dat Horeca Expo kan doorgaan, van 21 t/m 25 november 2021 in Flanders Expo Gent!

Update handelsprotocol
Handelsbeurzen vallen zoals vorig jaar onder het handelsprotocol, net zoals horeca en retail. Ondertussen is er een update van dit handelsprotocol vanuit de FOD economie waarin een aantal versoepelingen voorzien worden:

  • er dient niet langer 10 vierkante meter per persoon voorzien te worden op beurzen
  • het aantal aanwezigen hoeft niet continu geteld en gelimiteerd te worden per hal
  • er moet niet langer met tijdslots gewerkt worden voor registratie

Dit betekent dat Horeca Expo opnieuw evenveel bezoekers kan ontvangen als de vorige editie en dat bezoekers na registratie op elke dag of elk moment van de beurs kunnen langs komen, volgens hun eigen wens.

Uiteraard zullen wij er vanuit Horeca Expo alles aan doen om de beurs veilig te laten verlopen voor zowel de exposanten als de bezoekers en alle betrokken partijen.

Er zullen nog steeds een aantal veiligheidsmaatregelen van kracht zijn, zoals het dragen van een mondmasker, het voorzien van de nodige handhygiëne en het respecteren van social distancing.

Vanuit Easyfairs voorzien wij in onze hallen ook een CO2 meetsysteem dat regelmatig de luchtkwaliteit zal meten en er wordt ook een actieplan opgesteld zodat onze hallen voldoende geventileerd worden. De update van ons eigen safety protocol zal eerstdaags aangepast worden op de website van Horeca Expo.

CONTACT
Wie wenst deel te nemen aan dit trefpunt voor de horeca, grootkeukens en eetwinkels, kan contact opnemen via horecaexpo@easyfairs.com.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws kan via de website www.horecaexpo.be of social media kanalen LinkedIn, Instagram, Twitter en Facebook.