|||||
||||| |||||

Gooische Bubbel transformeert bier tot verrassend aperitief

BCBG Magazine
Een mooi aperitief: het bevleugelt de stemming, je krijgt er zin van om samen lekker te gaan eten. Bruisend koolzuur verfrist het verhemelte, en dat feestelijk mousserende gevoel ontmoet gedistingeerde geuren en smaken in een fijne balans. Zo’n aperitief, mag dat ook verrassen? Schenk dan eens een bier als opmaat voor een mooi diner. Verfijnd, met een speelse knipoog. Smaakvol en een tikkeltje frivool, als een lichtvoetige flirt. 

Vind je zoiets in een bier? Proef »Gooische Bubbel«: een royaal goudkleurig bier dat zijn karakter dankt aan klassieke champagnegist. En het alleen om die reden al buitengewoon goed doet in een flûte, waarin u normaal gesproken ook bubbels schenkt. Het vindt zijn oorsprong in de ketels van de ambachtelijke Gooische Bierbrouwerij, thuis in het hart van Hilversum.
In het glas tref je bij »Gooische Bubbel« fris droge, mineralige aroma’s aan die je ook terugvindt in de neus bij goede champagne. Een bloemig randje van de hop brengt speelsheid mee. In de smaak vinden moutzoete tonen en een mild zuurtje elkaar, afgerond met een aangenaam bittere toets. Droog en reinigend is »Gooische Bubbel« in de mond, mede dankzij zijdezacht mousserend koolzuur dat dit bier van nature eigen is. Dit champagnebier laat zich mooi combineren met de smaken en texturen van gerookte makreel. Als plantaardig alternatief leent zich vers gebrande cashewnoot met rozemarijn.
Als verrassend en smaakvol bieraperitief toont »Gooische Bubbel« treffend waar de Gooische Bierbrouwerij voor staat. Opgericht in 2010 is dit bierbedrijf een van de oudere lokale microbrouwerijen van Nederland. En sinds het allereerste begin stevig geworteld in de eigen streek. Wat voor de ‘Gooische’ onder meer betekent: werken met gewassen die van oudsher door de boeren in het Gooi worden geteeld. Boekweit is daarbij een belangrijk ingrediënt.
Het Gooi heeft zich al lang geëmancipeerd van zijn agrarische verleden, getekend door hard werk en karig loon. Tegenwoordig straalt de streek tussen Amsterdam en Utrecht welvarend, onder meer als epicentrum van nieuws, media, radio en TV. Dat maakt dat je het Gooi eerder associeert met Moët & Chandon dan met bier.

In dit decor heeft de Gooische Bierbrouwerij voor zichzelf niettemin een plek verworven: dankzij gedegen vakmanschap en meesterlijke eenvoud. Met bieren die niet uitblinken in luide statements, en verder zonder inhoud zijn. Maar door onbesproken kwaliteit: bieren die kloppen en uitnodigen om nader kennis mee te maken. Waarvan je er gerust nog een wilt proeven en als de tijd het toelaat, zelfs nog wel een derde.
De bieren van de Gooische Bierbrouwerij worden graag gedronken door liefhebbers en kenners. Het pils »Gooisch Goud« verdiende zilver bij de jongste editie van de Dutch Beer Challenge. Tijdens deze ‘Olympische Spelen’ voor Nederlandse brouwers dit jaar was er bovendien goud voor »Gooisch Zwart«: een karaktervol volmoutbier gebrouwen in de traditie van het Duitse Schwarzbier.
Wijnliefhebbers worden enthousiast door de grape ales van de Gooische Bierbrouwerij. De Hilversumse brouwers zijn daarvoor samenwerking aangegaan met Wijngaard Zonnestraal bij hen in de stad en het Betuws Wijndomein in Erichem. Grape ale is een betrekkelijk nieuwe bierstijl die zijn oorsprong vindt in Italië. Het combineert het sprankelende van bier met de diepzinnigheid van wijn. Een innovatie met verrassende gastronomische mogelijkheden. Die bovendien bij menig gourmet concepten over smaak op de helling zet: met een mindfuck van formaat.

Tekst: Frits Dunnink - Bierschrijver
|||||
|||||
|||||
|||||
|||||