Sparkling Wine Ferrari bottle

Ferrari Trento is voor het derde jaar op rij ‘The Official Toast of Formula 1®’ en kondigt met genoegen drie nieuwe speciale flessen aan in de F1® Edition voor de iconische races van dit jaar, waaronder Imola, Zandvoort en Las Vegas.

Dit seizoen is als geen ander, Zandvoort viert de 75ste verjaardag van het circuit. Gelegen in de duinen van Zandvoort, werd het circuit in 1948 geopend. De geschiedenis van het circuit is nauw verbonden met de omgeving. Het circuit is sinds het begin onderdeel van de wereldwijde autosport historie. Vanaf 1952 is het circuit in Zandvoort onderdeel van het Formula 1® World Championship met de Grand Prix van Nederland, waarna er in 1985 een periode kwam zonder Dutch Grand Prix. Sinds 2021 staat de Dutch Grand Prix weer op de kalender, een uniek event en het is een droombaan voor iedere coureur.

Zandvoort is het thuiscircuit van de wereldkampioen en bestaat dit jaar 75 jaar. Om deze mijlpaal te promoten, creëerde Ferrari Trento een speciale fles die het circuit van Zandvoort in de kijker zet. Het ontwerp van de fles is consistent met de rest van de collectie, waarbij het label het gestileerde ontwerp van het circuit reproduceert en de naam, weerspiegeld op de boven- en onderkant, in een opvallend spel met letters, ook gereproduceerd op de Giftbox.

De Limited Edition Trentodoc-flessen zijn Blanc de Blancs-cuvées, gemaakt van een strikte selectie van Chardonnay druiven, duurzaam geteeld en met de hand geplukt op de hellingen van de wijngaarden van Trentino. Na minstens 24 maanden op hun lies te hebben gerijpt, vertoont deze mousserende wijn een grote intensiteit in de neus met tonen van rijp fruit, getoast brood en hazelnoot. De smaak is uitnodigend, dankzij de frisheid en finesse van zijn bubbel. De afdronk biedt nuances van citrusvruchten en minerale sensaties. Ferrari Trento is het toonaangevende merk van Italië voor luxe mousserende wijnen en een symbool van de Italiaanse levenskunst.

CEO en president van Ferrari Trento, Matteo Lunelli: “Ferrari Trento is nu al twee jaar de Official Toast of Formula 1®, en na deze succesvolle jaren kijken we erg uit naar het derde seizoen. 2023 wordt een groot jaar, en we vieren dat graag met de speciale edities Imola, Zandvoort en Las Vegas F1 van onze Trentodoc mousserende wijn”.

De nieuwe edities van Ferrari Trento, geïnspireerd op de Formule 1®, zijn echte collectors items voor iedere Formula 1® fan. Vind hieronder deze Italiaanse mousserende wijnen en vier de races zoals de winnende coureurs dat doen met de Official Toast of Formula 1®.

Ferrari Trentodoc F1®-editie Zandvoort
Ferrari Trentodoc F1®-editie Imola
Ferrari Trentodoc F1®-editie Las Vegas
Ferrari Trentodoc F1®-editie Silverstone
Ferrari Trentodoc F1®-editie Suzuka
Ferrari Trentodoc F1®-editie Mexico-City
Ferrari Trentodoc F1®-editie Monza
Ferrari Trentodoc F1®-editie Miami

Over Ferrari Trento:
Opgericht in 1902 door Giulio Ferrari en sinds 1952 gerund door de familie Lunelli, is Ferrari Trento de toonaangevende traditionele wijnmakerij van Italië en een symbool van de Italiaanse levenskunst. Alle Ferrari-labels zijn Trentodoc; op fles gefermenteerde mousserende wijnen geproduceerd met Chardonnay- en Pinot Noir-druiven die met passie en respect worden verbouwd in de bergen van Trentino in Noord-Italië, volgens de principes van duurzame wijnbouw.

Ferrari Trento is vijf keer uitgeroepen tot “Sparkling Wine Producer of the Year” door The Champagne and Sparkling Wine World Championships, de belangrijkste wedstrijd ter wereld die uitsluitend gewijd is aan bubbels. Ferrari Trento is de toost van Italië bij uitstek en begeleidt de belangrijkste momenten op het gebied van cultuur, sport en entertainment.