Siciliaanse-Cannoli-glutenvrij

Steeds meer mensen moeten of willen glutenvrij eten. ‘Glutenvrij’ kan dan ook als een echte groeimarkt voor de horeca worden gezien. De afgelopen jaren is de kwaliteit van en het aanbod aan glutenvrije producten enorm gestegen. Het ontwikkelen van een glutenvrij concept is daarom een serieuze mogelijkheid om de omzet en gasttevredenheid te vergroten. MeerGlutenvrij begeleidt en inspireert de horecabedrijven hierbij op diverse manieren. Ook een compleet traject op maat is mogelijk.

Glutenvrij eten is lekker!
De tijd dat ‘glutenvrij’ betekende droog en smakeloos brood met verder nauwelijks alternatieven voor glutenvolle producten ligt al ver achter ons. Tegenwoordig zijn de producten van dusdanige kwaliteit dat ze nauwelijks of helemaal niet te onderscheiden zijn van glutenvolle producten. En als je je verdiept in de markt voor ‘glutenvrij’ stuit je al snel op een heleboel originele producten waarvan je het bestaan misschien niet eens wist. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pasta’s op basis van groente of peulvruchten. Of aan de originele glutenvrije producten die Italianmarket.nl verkoopt. En wat dacht je van de Braziliaanse kaassnack van Guto’s.
Producten die voor iedereen lekker zijn en waarmee je al jouw gasten originele gerechten kunt voorschotelen!

Ruim een half miljoen glutenvrije gasten…
In Nederland volgen nu al 500.000 mensen een glutenvrij dieet. Belangrijkste redenen zijn glutenintolerantie (de mensen hebben dan de auto-immuunziekte coeliakie) en glutensensitiviteit. Maar ook mensen met de huidziekte dermatitis herpetiformis of mensen met schildklierproblemen volgen vaak een glutenvrij dieet.
Helaas wordt coeliakie vaak nog niet herkend door de mensen zelf en/of door de artsen. Er is dus nog een groep die eigenlijk een glutenvrij dieet zou moeten volgen maar dit nog niet doet. Door betere voorlichting zou deze ‘onderdiagnose’ de komende jaren moeten afnemen. Dit betekent tegelijk een verdere groei van het aantal mensen dat glutenvrij moet eten. En deze mensen willen natuurlijk ook graag uit eten gaan of eten kunnen afhalen!

Glutenvrij bereiden moeilijk? Niet met MeerGlutenvrij!
Het zal je duidelijk zijn: als je als horecabedrijf een goed glutenvrij aanbod hebt, kun je extra gasten verwelkomen. Hoe zorg je er nu voor dat zij tevreden zijn? En dat jouw glutenvrije gast nog een keer komt en beter nog, de positieve ervaring ook deelt met anderen die glutenvrij moeten eten?
Eigenlijk begint het allemaal met ‘veilig’ glutenvrij bereiden. Dat betekent dat je niet alleen glutenvrije ingrediënten en producten gebruikt maar ook dat je kruisbesmetting voorkomt. Zeker voor mensen met coeliakie mogen de glutenvrije gerechten en dranken op geen enkele manier in aanraking komen met gluten. Dit vergt kennis. Maar als je het eenmaal weet, is het helemaal niet zo moeilijk om ‘glutenvrij’ te bereiden en gaat er een wereld voor je open. Dát is de boodschap die wij met MeerGlutenvrij willen afgeven.

Wat kan MeerGlutenvrij voor jou betekenen?
MeerGlutenvrij is een onafhankelijk expert en wil haar kennis met jou delen en je enthousiast maken over glutenvrij! Zodat er geen drempels meer zijn om met een glutenvrij concept méér en meer tevreden (glutenvrije) gasten te krijgen.

Wat doen we hiervoor?

  • Wij geven webinars over ‘veilig’ glutenvrij bereiden en serveren.
  • Wij geven vervolgwebinars over glutenvrij inkopen, communiceren en inspireren.
  • Wij bieden een (digitale) tevredenheidsenquête aan die je onder je (glutenvrije) gast kunt houden.
  • Wij geven advies en begeleiding en doen onderzoek op maat voor alles wat te maken heeft met glutenvrij en gasttevredenheid. MeerGlutenvrij heeft jarenlange ervaring met (maatwerk)enquêtes.

Op termijn willen we glutenvrije proeverijen gaan organiseren.

Met MeerGlutenvrij naar ‘meer glutenvrij’ in jouw bedrijf?

Enthousiast geraakt? Meld je aan voor ons webinar ‘veilig glutenvrij bereiden en serveren’. Lezers en volgers van Horecamagazine.nl krijgen 10 euro korting met de code HMZ2020 tot 1/1/2021! Data en verdere info zijn te vinden op onze website en op Facebook en LinkedIn. Voor glutenvrije inspiratie kun je terecht op ons Instagramaccount.

Eerst meer info? Gewoon een berichtje sturen mag natuurlijk ook, hopelijk tot ziens online.