Het is oktober. We zitten midden in de herfst. Het wildseizoen is begonnen. Een mooi moment om wildgerelateerde producten onder de aandacht te brengen. Zoals de gewelde zuidvruchten: cranberries, mini vijgen en Franse Agen pruimen zonder pit. Tot onze verbazing blijken er nog steeds chef koks te zijn die gedroogd fruit  zelf uren laten wellen. Terwijl de vijf producten van Collection Gourmet op zeer verfijnde wijze al geweld zijn en zo kant-en-klaar toegepast kunnen worden.

Productieproces van 48 uur
De producten van Collection Gourmet bestaan uit gedroogd fruit dat gedurende maximaal 48u in een cilinder met lauw water geplaatst wordt. Doordat de cilinder zich heel langzaam voortbeweegt, wordt al het water opgezogen door de gedroogde zuidvrucht. Met dit welproces behouden ze zo goed mogelijk de natuurlijke suikers en krijgt de zuidvrucht een verrassend zachte textuur en volle smaak. Na het wellen worden de zuidvruchten langzaam gepasteuriseerd waardoor de THT na productie 12 maanden is. Zijn de 1 kg bakken eenmaal geopend dan is de houdbaarheid 6  weken (gekoeld bewaren). 

De keuze van chef koks
Chef koks van gerenommeerde restaurants verwerken de zachte gedroogde Franse Agen pruimen, mini vijgen, abrikozen en hele cranberries door (wild)gerechten. Mooie combinaties zijn er te bedenken met kaas: cranberries bij verse kazen of geit- en witschimmelkazen, pruimen en gedroogde banaan bij blauwader kazen, mini vijgen en dadels bij alle kazen. Verder geven de producten een extra touch aan salades en desserts. Voor meer ideeën en toepassingen: frisgedroogdfruit.nl.  

Gedroogde bananenstukjes
Naast de 5 gewelde zuidvruchten zijn de gedroogde bananenstukjes zeer onderscheidend. Van 6 kg verse bananen wordt 1 kg gedroogde banaan gemaakt. Verse bananen worden langzaam in droogovens gedroogd. De textuur is heel zacht en de smaak lijkt op gebakken banaan. Wordt veel toegepast bij ontbijt en desserts.

BBB Horeca Beurs MECC Maastricht
Fris Gedroogd Fruit verkoopt de zes Collection Gourmet producten in Nederland sinds 2016. Dit jaar staan we voor de 4e achtereenvolgende keer op de Folie Culinaire vakbeurs (BBB in MECC) waar chef koks volop werken met onze producten tijdens kookdemonstraties.

www.frisgedroogdfruit.nl