FLEUR is de nieuwe draadloze lamp, ontworpen door Rodolfo Dordoni voor Foscarini, met een elegante, zorgvuldige verhouding tussen de twee componenten. Fleur is een object met een dubbele functie: Fleur is een sfeervolle lamp die tegelijk kan worden gebruikt als vaas, ideaal voor op tafel in restaurants, hotels en andere horecagelegenheden. In de avond zorgt Fleur voor extra sfeerverlichting, overdag ligt de nadruk op de functie als sfeervolle vaas.

Het ontwerp heeft een transparante voet en een diffuser met een krachtige uitstraling. FLEUR maakt deel uit van Dordoni’s onderzoekstraject, waarin de structurele voet van de lamp uit het zicht lijkt te verdwijnen, in een dialoog tussen een zichtbaar lichaam en een minder opvallend lichaam, waarin de stilistische oefening juist ligt in de vaardigheid van de juiste proporties van de twee onderdelen.

Dordoni wilde een lamp creëren met een discrete aanwezigheid op tafel. Dit heeft zowel de afmetingen als de keuzes in afwerking bepaald. De cilinder van Pyrex, die aan de bovenkant open is, geeft het ontwerp transparantie en lichtheid. FLEUR is verkrijgbaar met een lichtbron in verschillende kleuren: van een meer neutrale porseleintint tot kleuren met een meer levendig karakter. Hierdoor past Fleur in ieder restaurant en elke setting.

Als de lamp aan staat benadrukt het licht het profiel van de glazen lichtbron. Het licht schijnt op tafel met behulp van een klein LED-circuit. Dit circuit is het resultaat van buitengewone miniaturisatie van de door Foscarini ontwikkelde componenten.

De focus op het ontwikkelen van strakke lijnen voor alle technische onderdelen vertaalt zich in een delicaat project, dat op elegante wijze een functie vervult.

Fleur is zeer geschikt voor restaurants, bars en andere horecagelegenheden. Fleur is draadloos, de batterij heeft een lange levensduur en kan gemakkelijk worden opgeladen met een USB-kabel. Met een ideale hoogte van 24 cm en een geringe doorsnede van 5,2 cm is Fleur een subtiele blikvanger op iedere tafel of bar.

De verkoop adviesprijs van Fleur is 240 euro inclusief btw.

Voor meer informatie: www.foscarini.com