Afbeelding
qeld-horeca-extra-financiering

Extra financiering voor horeca binnen een werkdag

Horeca Algemeen
Met de versoepelingen van de corona-maatregelen is er eindelijk kans op herstel voor horeca Nederland. Echter, een probleem waar veel ondernemers tegenaan lopen, is het gebrek aan een financiële buffer. Het aanschaffen van voorraad, de uitbreiding van terrassen of nieuw personeel: om te investeren in herstel heb je een potje nodig - en dat potje is na een desastreus 2020 voor veel horecaondernemers angstvallig leeg. Gelukkig is er een oplossing: non-bancaire financiering, een vorm van geldverstrekking waardoor je al binnen 24 uur over extra werkkapitaal kunt beschikken.
‘Non-bancaire financiering’ klinkt misschien ingewikkeld, maar het is simpelweg een verzamelnaam voor geldverstrekking via partijen die geen ‘traditionele bank’ zijn. Onder de noemer vallen o.a. crowdfunding, mkb-beurzen, krediet-unies en direct lending (bedrijfsleningen via niet-banken). Waar banken gebonden zijn aan langdradige processen, kunnen niet-bancaire partijen sneller schakelen. Qeld, een Fintech kredietverstrekker die al 10.000 ondernemers steunt via flexibel bedrijfskrediet, is zo’n snelle, non-bancaire keuze.
Qeld: “Wij bieden bedrijfsleningen van €1000 tot €100.000, met een maximale leentermijn van 18 maanden. Onze leningen hebben geen opstartkosten of bindende looptijd, waardoor een ondernemer op ieder moment de lening boetevrij kan aflossen. Zodoende betaal je alleen voor de periode dat je daadwerkelijk het krediet nodig hebt, wat maximale flexibiliteit geeft. Juist nu de horeca weer (deels) open mag, is snelle financiering voor nieuwe investeringen, zoals voorraad, personeel en de uitbreiding van terrassen, onmisbaar om herstel te faciliteren.
Waarom niet aankloppen bij de bank? Qeld: “Nederlandse banken staan allesbehalve te trappelen om kleine ondernemers te voorzien van kortlopende leningen. Het onderzoek ‘MKB-bankfinanciering in Europees perspectief’ van het Centraal Planbureau (CPB) constateerde al dat Nederlandse banken zeer beperkt krediet verlenen aan mkb’ers. Redenen zijn een aangescherpte risicobeoordeling sinds de financiële crisis van 2008 en het ontbreken van financiële garanties. Dit betekent dat veel horecaondernemers die hun omzet in 2020 zagen dalen, automatisch niet in aanmerking komen voor een banklening. Daarnaast kiest de overheid er precies nu voor om corona-steunregelingen, zoals de TVL en NOW, af te bouwen en de selectiecriteria voor deze aan te scherpen. Dit betekent dat een deel van de horeca ook hier misgrijpt.”
“Wij snappen volledig dat het voor ondernemers kan voelen alsof ze tegen een muur aanlopen wanneer de overheid geen steun meer biedt en de banken ‘Nee’ zeggen. Daarom is het juist zo belangrijk om te weten dat er een alternatief is.” Keurt Qeld dan iedere aanvraag voor een bedrijfslening goed? “Wij zouden het liefste alle aanvragen goedkeuren, maar de kredietscore van een onderneming moet wel toereikend zijn. Dat gezegd hebbende, in tegenstelling tot traditionele banken geven wij iedere ondernemer een eerlijke kans. Wij hopen dat onze financiering het verschil kan maken tussen enkel de crisis overbruggen of daadwerkelijk de crisis overwinnen, want na alle uitdagingen van het afgelopen jaar verdient de horeca een steuntje in de rug als nooit tevoren.”
Ontdek meer over non-bancaire financiering via www.qeld.com en ontdek vrijblijvend of jij in aanmerking komt voor een flexibele bedrijfslening.