Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Amsterdam Coffee Festival 2020

13 March 2020 - 15 March 2020

Maak je klaar voor een onvergetelijk en cafeïnerijk weekend op tijdens de 7e editie van The Amsterdam Coffee Festival, de showcase van de moderne koffiecultuur en creatieve subculturen. Laat je meevoeren langs creatieve start-ups, innoverende pioniers en gewaardeerde merken. Van specialty proeverijen tot marktpresentaties, vakkundige workshops en demo’s van bekende barista’s, het grootste koffie-event van de Benelux kan beginnen.

De Westergas als één grote en spectaculaire koffiebar. Hier vermaken liefhebbers en professionals zich met 200 soorten koffie, street food, kunst, workshops en wedstrijden. Denk aan de doorgewinterde favorieten als de SCA Championshops, interactieve workshop zoals The Mindful Coffee Tasting Experience en de internationaal gerenommeerde competitie Roast Masters.

Naast de koffieliefhebbers, kunnen ook de theeliefhebbers hun hart ophalen met de fijnste theemerken en zal onder andere de European Tea Society de bezoekers inspireren door innovatie, onderzoek, onderwijs en communicatie binnen de thee community.

SCA kampioenschappen
Na maandenlange voorbereiding staan Nederlands beste barista’s tijdens het festival te trappelen om hun skills te tonen tijdens de finales van het Dutch Barista, Latte Art en Cup Tasters Championship alsook de Dutch Brewers Cup, waar het goud wacht voor de beste filterkoffie.

Mindful Coffee
Na een succesvolle eerste editie in 2019 host Keen Coffee opnieuw The Mindful Coffee Tasting Experience. Tijdens een 45-minuten durende sessie neemt de Britse meditatie- en yoga-expert Michael James Wong je samen met KEEN Coffee mee op een meditatieve koffiebelevenis. De proeverij biedt een diepgaand inzicht in The Mindful Coffee Movement: een nieuwe, holistische benadering, die mensen stimuleert met meer aandacht hun koffie te kopen, zetten en drinken. Belangrijk bijeffect is minder verspilling en het steunen van koffieproducerende gemeenschappen te steunen.

Roast Masters™
Dé koffiewedstrijd gefocust op de kunst van het branden van Specialty Coffee keert terug op The Amsterdam Coffee Festival. Met een internationaal perspectief en een fris, uniek format brengt dit toonaangevende toernooi voor de tweede maal de beste koffiebranders uit Europa bij elkaar en onderwerpt ze aan de ultieme test.

Gedurende drie dagen strijden meer dan twintig van Europa’s meest gerenommeerde koffiebranders om de felbegeerde Roast Masters-titel. In een dynamische, live setting, waar festivalbezoekers hun favoriete deelnemer van dichtbij kunnen aanmoedigen, nemen de branders het zij aan zij tegen elkaar op in twee disciplines: het koffiebranden en blenden van espresso. Roast Masters is de ultieme test van vaardigheden, vakkennis en commerciële toepasbaarheid. Een unieke kans om uit te blinken onder toeziend oog van belangrijke spelers uit de industrie, een internationaal publiek en niet te vergeten het panel van vooraanstaande juryleden.

The Amsterdam Coffee Festival is interessant voor iedere koffieliefhebber, koffiebarbezoeker, (thuis)barista en koffieprofessional. Van nieuwsgierige nieuwkomer in de wereld van koffie tot trendsettende koffieexpert, er is voor iedereen iets te ontdekken, te proeven, te ervaren en te proberen.

Praktische informatie
The Amsterdam Coffee Festival
13-15 maart 2020 Westergasterrein, Amsterdam

Vrijdag 13 maart
Vak dag: 10:00 tot 17:00 uur
Deuren open voor iedereen: 15:00 tot 20:00 uur

Zaterdag 14 Maart
Deuren open voor iedereen: 10.00 tot 18.00 uur

Zondag 15 Maart
Deuren open voor iedereen: 10:00 tot 17.00 uur

Tickets
Standaard: € 12, aan de deur € 18
VIP: € 38, inclusief 45 minuten durende coffee tasting experience, vip goodiebag en voorrangstoegang
Tienerticket: € 5,50

www.amsterdamcoffeefestival.com

Details

Start:
13 March 2020
End:
15 March 2020
Website:
www.amsterdamcoffeefestival.com