Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Gastvrij Rotterdam

20 September 2021 - 22 September 2021

MEER BEZOEKERS DAN OOIT NAAR 7E EDITIE VAN HORECAVAKBEURS GASTVRIJ ROTTERDAM

Precies 16.303 vakbezoekers bezochten tijdens de afgelopen drie dagen de 7e editie van Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy. Een stijging van maar liefst 14,3 procent ten opzichte van een jaar geleden. Met ruim 500 exposanten en meer dan 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen, masterclasses en demonstraties werden wederom alle records gebroken.

Bezoekers konden zich drie dagen lang oriënteren op de belangrijkste ontwikkelingen op horecagebied. Ook het aantal vierkante meters beursoppervlakte breidde zich uit naar maar liefst vijf uitverkochte beurshallen en de ruimte werd benut door een grote diversiteit aan leveranciers van food en non-food, waarvan vele met primeurs en noviteiten.

Gastvrij Rotterdam presenteerde verschillende themapleinen en een hoogwaardig programma verspreid over drie beursdagen waarin diverse sterrenchefs acte de présence gaven.

Ook kende de horecavakbeurs veel finales, zoals de World Cup Oyster Opening, de Nederland Finale van de Bocuse d’Or, de Young Chef Award, de AD Gouden Pollepels en Het Glazen Kalf. De beurs werd afgelopen maandag officieel geopend door Thérèse Boer en Herman den Blijker. Nieuwe themapleinen dit jaar waren het Horeca Netwerk Meet up Paviljoen, het Cocktails & Beans © Paviljoen en het Vegan Taste Lab.

Robèr Willemsen – Landelijke voorzitter KHN: “Het is voor ons heel belangrijk om partner te zijn van Gastvrij Rotterdam. We zijn een landelijke brancheorganisatie waar alle segmenten van de horeca terugkomen. Die segmenten zie je ook allemaal op Gastvrij Rotterdam. Je ziet heel duidelijk dat deze beurs in de loop der jaren groot is geworden, dat de standhouders veel effort stoppen in een mooie stand met een goede uitstraling en dat dwingt de organisatie ook af. Het is een kwalitatief hoogwaardige beurs en dat vind ik mooi om te zien.”

Ricardo Eshuis – Bestuur Bocuse d’Or & Directeur SVH: “Bocuse d’Or is het hoogst haalbare waar je aan mee kunt doen als chef, de winnaar van de Nederlandse Finale van Bocuse d’Or plaatst zich voor de Europese finale in Tallinn, Estland. Dat podium om je te laten zien als chef, dat is voor de kandidaat die meedoet enorm van belang, maar ook voor Nederland als land, we willen ons culinair verder op de kaart zetten, die plek hebben we gevonden op Gastvrij Rotterdam.”

Bas Ruts – Directeur Miele Professional & Voorzitter Future Talents: “Dit is de beurs voor horeca in Nederland, ik kom er al jaren. We hebben hier continu publiek, van alle pluimage, van horeca tot hotels. Het ziet er perfect uit, goed verzorgd en gewoon lekker Rotterdams. Wij organiseren elk jaar de wedstrijd Future Talents voor de witte en zwarte brigade van MBO scholieren. Ze laten hun talent zien op het gebied van gastvrijheid, op het gebied van koken en foodpairing. Volgend jaar is het de 10e editie, 6 april 2020, en om meer aandacht voor deze editie te krijgen hebben we de kick-off op Gastvrij Rotterdam gedaan. Dit jaar staat ook talent in de spotlight op de beurs dus vandaar dat dit perfect aansloot.”

Directeur &Samhoud – Laurent Willaerts: “Gastvrij Rotterdam is wat mij betreft de belangrijkste beurs in de horeca. De sfeer is warm en uiteraard gastvrij. Mensen komen hier echt om nieuwe merken te ontdekken, er zijn dus veel potentiële nieuwe klanten.” Jos Elve – Quality Manager & Barista, Lavazza: “Steeds meer horecaondernemers zijn op zoek naar kwaliteit en dat biedt Gastvrij Rotterdam. Er liepen veel Belgische mensen en zelfs wat Italianen rond. We hebben een hoop leuke nieuwe mensen kunnen spreken, waar hopelijk weer mooie business uit voort vloeit.”

page2image425443920

Gastvrij Rotterdam 2020

De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 21 tot en met woensdag 23 september 2020 in Rotterdam Ahoy. Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment. Meer informatie is te vinden op www.gastvrij-rotterdam.nl.

Details

Start:
20 September 2021
End:
22 September 2021
Website:
https://www.gastvrij-rotterdam.nl

Organizer

Ahoy Rotterdam

Venue

Ahoy Rotterdam
Ahoy-weg 10
Rotterdam, Zuid-Holland 3048 BA Netherlands
+ Google Map
Phone
010-2933133
View Venue Website