We kunnen er met z’n allen niet omheen; de energiecrisis en de stijgende kosten van gas, water en elektriciteit. Het is des te pijnlijker dat enorme hoeveelheden grondstoffen die hierin kunnen voorzien zo de verbrandingsoven ingaan. 

De niet opgegeten frietjes, oudbakken brood, vlees- en visresten, producten die over datum zijn – in de horeca, bedrijfskantines en supermarkten is het niet te voorkomen dat er dagelijks veel voedsel wordt weggegooid. Volgens Europese wetgeving dienen deze afvalstromen te worden gerecycled, in Nederland is hier echter geen controle op waardoor enorme hoeveelheden waardevol materiaal verloren gaan.

Als klant van ReFood kunt u op een eenvoudige manier ervoor zorgen dat deze materialen niet verloren gaan! ReFood stelt namelijk praktische rolcontainers ter beschikking om de voedselresten in te zamelen en filtert hieruit vervolgens alle organische materialen.

Wij beschouwen dergelijke reststoffen niet als afval, maar als waardevolle grondstof. In onze eigen biogascentrales zetten we dit organische materiaal op een natuurlijke manier om in groene stroom, milieuvriendelijke warmte en organische bemesting. De energie van 75 voedselresten containers voorziet een gemiddeld huishouden van haar jaarlijkse stroomverbruik (3.500 kWh) en bespaart daardoor 1,4 ton aan CO2.

ReFood biedt u daarnaast een wereldwijd uniek duurzaamheidscertificaat aan, waarin de gunstige milieueffecten en uw bespaarde CO2-uitstoot worden gecertificeerd. Een mooi visitekaartje naar uw eigen klanten toe.

Wilt u samen met ReFood op deze manier bijdragen aan een duurzame leefomgeving? Neem contact op via info-nederland@refood.nl of +31 519 820 333 en wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Meer informatie is te vinden op https://www.refood.nl/nl/horeca