Brass Boer Thuis heeft vandaag haar eerste ster ontvangen tijdens de Michelinsterren uitreiking in het De La Mar Theater in Amsterdam.

Chef Lars Aukema van Brass Boer Thuis krijgt de ster vanwege ‘de smaak en textuur die met een vuist op tafel slaan’, aldus het juryrapport.

Brass Boer Thuis, met ook vestigingen op Bonaire en Curaçao, opende in 2019 haar deuren aan de Nieuwe Markt in Zwolle. Eigenaren Jonnie en Thérèse Boer hebben een stevig team neergezet. De verfijnde keuken kenmerkt zich door het gebruik van Zwolse producten, vaak op het houtvuur gekookt in een ongedwongen sfeer.

Binnen De Librije groep viel er meer te vieren. Het Oriëntaalse restaurant Senang is met een Bib Gourmand vermelding opgenomen in de Michelin Gids Nederland 2023 vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De Librije heeft wederom, sinds 2004, haar drie sterren weten te behouden. Evenals hun groene ster, behaald in 2021 voor een duurzame toekomst.

De Michelinster is een onderscheiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correctie bediening, vermeld in de befaamde Rode Gidsen van de bandenfabrikant Michelin.