Loys Karel_Euroseat (links) | Bart Oelen_Satelliet hospitality furniture (rechts)

Tijdens Horecava 23 hebben Satelliet hospitality furniture en Euroseat een duurzame strategische samenwerking aangekondigd om hergebruik van meubilair te bevorderen.

De twee toonaangevende aanbieders van meubilair voor de horeca hebben elkaar in hun duurzaamheidsambities gevonden. Vanuit de gedachte dat je samen meer bereikt dan alleen zijn Satelliet hospitality furniture, de meubelspecialist in het hospitality domein en Euroseat, de grootste horeca meubel outlet van Europa! een samenwerking aangegaan om de gebruiksduur van het Satelliet meubilair te verlengen en toegankelijk te maken voor bewuste ondernemers via de verkoopkanalen van Euroseat.

Satelliet heeft in Euroseat een partner gevonden die een bijdrage kan leveren aan de duurzaamheidsambities van het bedrijf om in 2030 de meest duurzame leverancier van hospitality meubilair in Europa te zijn. De duurzaamheidsgedachte begint bij het ontwikkelen van onderscheidend kwaliteitsmeubilair, waar ondernemers en gasten in de horeca jarenlang gebruik van kunnen maken. Daarnaast maakt Satelliet ook steeds vaker de keuze voor duurzaam gewonnen en gerecyclede grondstoffen, die worden toegepast in producten die onder de naam SUM (Still Usable Materials) op de markt worden gebracht.

Euroseat is de grootste aanbieder van gebruikt horeca meubilair in Europa met een outlet van 20.000m2. Euroseat zet in op hergebruik vanuit de duurzaamheidsgedachte dat hiermee de levensduur van het meubilair kan worden verlengd maar ook om de bewuste ondernemer een scherp aanbod te kunnen doen. Ook sluit Euroseat de cirkel door ingeruild meubilair dat niet meer geschikt is voor de 2e hands markt te ontmantelen en de materialen door een gespecialiseerd recyclebedrijf te laten verwerken tot nieuwe grondstoffen.

Bart Oelen _ Commercieel Manager Satelliet
We komen vaak in contact met ondernemers die hun meubilair willen vervangen omdat ze uitgekeken zijn op het interieur en wel weer eens iets nieuws willen. Het meubilair is in dergelijke gevallen vaak nog in goede staat en vertegenwoordigd nog steeds een aanzienlijke waarde. Zonde dus om weg te gooien. Dankzij de samenwerking met Euroseat kunnen wij deze ondernemer een mooi inruilvoorstel doen. Euroseat ontzorgt de ondernemer volledig en biedt het meubilair vervolgens als gebruikt aan. Een mooie win-win situatie en een duurzame oplossing.

Wij kijken erg uit naar de intensievere samenwerking met Euroseat, die echt voelt als een volgende stap in onze duurzaamheidsambitie. Ons meubilair krijgt dankzij Euroseat een tweede leven of wordt professioneel verwerkt tot bruikbare gerecyclede grondstoffen.

Loys Karel _ Inkoopmanager Euroseat
Euroseat richt zich al meer dan 20 jaar op het aanbieden van gebruikt horeca meubilair. Een duurzame en alternatieve keuze voor zowel startende als bewuste ondernemers. Wij willen de horeca ondernemer een gevarieerd aanbod van betaalbaar en betrouwbaar meubilair bieden. Meubilair waarmee zij op een verantwoorde manier jaren vooruit kunnen.

Om aan de groeiende vraag van gebruikt meubilair tegemoet te komen is de aanvoer belangrijk. Door de strategische samenwerking met Satelliet garandeert Euroseat zich van een continue stroom van mooi gebruikt meubilair met de betrouwbaarheid van een A-merk.

www.satelliet.netwww.euroseat.nl