Niet iedere horecagelegenheid heeft een eindeloos budget beschikbaar voor de inrichting. Soms moet je knopen doorhakken en kiezen voor nieuw meubilair, of een nieuwe oven. Die laatste kan noodzakelijk zijn voor je horecazaak; keuze is er dus lang niet altijd bij onvoldoende budget. Heb jij een horecazaak en snak je ondertussen naar modernisering van jouw bestaande inrichting? Soms kun je met kleine toepassingen en een klein budget de sfeer van jouw horeca-inrichting écht veranderen. Lees maar eens mee.

Met een klein budget je horeca-inrichting veranderen
Soms is er helemaal niet zo heel veel voor nodig om een andere sfeer te creëren in je huidige horeca inrichting. Welke blikvangers zorgen zoal voor een heel andere sfeer?

Lampen en sfeerverlichting
Catchy design lampen vormen echte blikvangers. Met een paar grootse exemplaren op specifieke hotspots plekken oogt jouw inrichting ineens ultrahip. Maar er is meer. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van verborgen ledstrips. Je bevestigt ze onder of boven een afscheiding, waardoor er een lichtstrook ontstaat wat een subliem schouwspel oplevert. Speel met kleuren, je kunt ledverlichting vaak ook nog ter plekke van kleur veranderen. Kijk voor meer inspiratie maar eens bij led-winkel LedLoket.

Plantenbakken en bloemstukken
Plantenbakken met gras-sierplanten of ander groen, doen het bijzonder goed. Niet alleen oogt de inrichting sprankelender en levendiger met groen, maar ook kunnen hoge, verrijdbare plantenbakken dienen als afscheiding tussen bepaalde eettafels. Ze zijn dus zowel functioneel als decoratief inzetbaar.

Bloemstukken, deze mogen ook van kunstbloemen zijn, geplaatst in grote vazen zijn echte trendy eyecatchers. Decoreer er naar hartenlust mee, het zorgt voor een trendy en rijkelijke aanblik van het interieur.

Grote loungetafel
Kent jouw horecagelegenheid veel, misschien wel te veel open ruimte? Wil je een ruimte opvullen, dan vormt een grote, riante leestafel een perfecte plek. Plaats er een waanzinnige hanglamp boven en je hebt een geweldige hoek gecreëerd.

Sfeerhaard
Een haard, of houtkachel kan een mooie trekpleister vormen. Veel bezoekers vinden het heerlijk om rond een haard te kunnen plaatsnemen. De haard zorgt voor bijzonder veel sfeer in jouw horecagelegenheid en voor de broodnodige warmte.

Verf en behang
Een van de meest effectieve methodes om écht een andere sfeer te creëren is verven of behangen van de muren. Speel met patronen, wissel af met effen en dessins en kies vooral pakkende kleuren. Het interieur van jouw horecaonderneming ondergaat echt een ware metamorfose door het kleurgebruik te veranderen. Zorg wel voor het juiste behang en muurverf; beiden moeten schoon te maken zijn met een vochtige doek. Dit vormt dus echt een aandachtspunt.

Tot slot
Zelfs oubollige tafels en stoelen kunnen hip lijken tegenover een kekke achtergrond van moderne kleuren, prints, verlichting en planten. Om de sfeer echt te veranderen is dus helemaal niet per se een grote investering nodig. Maak alvast een collega van het ideale interieur, zo weet je snel welke weg jouw voorkeur heeft.