Rotterdam, 24 januari 2023 – Motel One, de succesvolle budgetdesignhotelgroep uit München, heeft onlangs haar deuren geopend in hartje Rotterdam. Het nieuwe hotel, met 180 kamers, is te vinden in het centrum van de havenstad aan de Hoogstraat, op slechts een steenworp afstand van bekende trekpleisters zoals de Markthal en Laurenskerk. Kenmerkend voor het hotel zijn de levendige, kleurrijke details die terug te vinden zijn in het muurontwerp, de designmeubels en decoratie, geïnspireerd door de unieke architectuur van de Rotterdamse Markthal. Motel One Rotterdam is nu geopend voor gasten, waarbij kamers al beschikbaar zijn voor €89 per nacht.

Stefan Lenze, Co-CEO Motel One Group: ‘’Na het succesvol afsluiten van een huurovereenkomst met M&G Real Estate zijn we klaar om ons eerste pand in Rotterdam te openen. Met het nieuwe Motel One hotel op alweer een toplocatie aan de Hoogstraat breidt de hotelgroep uit München haar portfolio in Nederland uit. De Nederlandse stad is bij zakenreizigers niet alleen bekend vanwege Europa’s grootste haven, maar heeft ook aan populariteit gewonnen als hippe en opkomende reisbestemming. De Markthal, verrijkt met culinaire en architectonische hoogstandjes, ligt op korte loopafstand en inspireerde ons kleurrijke interieurontwerp. Wij danken onze partner M&G voor het hernieuwde vertrouwen in Motel One en heten onze eerste gasten van harte welkom!’’

Kleurrijke get-away in het centrum van Rotterdam
In het bruisende winkelcentrum van Rotterdam, tussen de iconische Markthal en Gotische Laurenskerk, kunnen gasten de alledaagse drukte van de stad ontvluchten in het Motel One hotel. Wanneer je vanaf het voetgangersgebied het hotel inloopt, omarmt het kleurrijke, levendige interieur van het hotel je meteen. Motel One heeft zich voor het thema van het hotel laten inspireren door één van de grootste trekpleisters van Rotterdam: de Markthal. Dit is direct terug te zien in de lobby, waar een grote kast, gemaakt van staalkabels en gevuld met planten, meteen opvalt. Het ontwerp van deze kast verwijst naar de architectonische details van de gevel van de Markthal. Door het gebruik van gekleurde vlakken op de muur zijn onder andere de welbekende marktkramen van de Markthal op een abstracte manier verwerkt in het hotel.  

Omgeven door design
De receptie van het hotel, gekenmerkt door prachtige hoogwaardige terrazo balies met gekleurde spikkels, bevindt zich bij binnenkomst aan de rechterkant. Ook hier zijn de muren beschilderd met de iconische gekleurde vlakken, gedecoreerd met kleurrijke, handgeblazen glazen lampen van het Britse merk curiousa&curiousa. Even verderop kunnen gasten zich onderdompelen in de kleurrijke design lounge op de begane grond, waar drie grote Zettel’z lampen, speciaal ontworpen door Ingo Maurer, de show stelen. Aan de lange werktafel kunnen gasten zelfs tijdens het werken genieten van Motel One’s prachtige interieur, met meubels van onder andere Moroso en Pulpo.

One Lounge: geniet van het spectaculaire uitzicht
Een absolute eyecatcher van het Rotterdamse designhotel is de Cloud One bar, waar gasten vanaf de vijfde etage van een prachtig uitzicht op de stad kunnen genieten. Gasten kunnen hun dag starten met een heerlijk biologisch ontbijt, en onder het genot van een Gin-Tonic de dag afsluiten op het dakterras van de Cloud One bar. Met het bekende Eden-tapijt van Moooi, de Egg Chair van Fritz Hansen in een unieke bloemenprint en Skygarden-lamp van Flos worden wederom de bijzondere kenmerken van de Markthal teruggebracht in het interieur van het hotel. Bevestigd aan de lampen boven de bartafel zijn labels van verschillende soorten gin te vinden, inclusief de belangrijkste informatie over verschillende gin-soorten. Met ramen vanaf vloer tot aan plafond heeft de bar vanaf drie kanten een uniek uitzicht over de stad, wat het de perfect plek maakt om te genieten van een glas goede gin. 

Veelzijdige kamers vol luxe
Ook in de kamers zijn gasten verzekerd van de kenmerkende Motel One-luxe, met onder andere een boxspring bed, dekbedden en kussens van Mühldorfer, en beddengoed gemaakt van 100% Egyptisch katoen. Ook in de kamers zijn er aspecten van de Markthal terug te vinden, waarbij gasten zich kunnen laten inspireren door kleurrijke bloemendetails. 

Bezoek de website voor meer informatie en het boeken van een kamer.