Het is een zonnige dag in maart terwijl ik deze column schrijf. De horeca zit nog potdicht. En de politiek, tja, die is nog steeds te bang om de eerste logische stap te nemen en de terrassen open te gooien. Maar het is een kwestie van tijd. Je voelt het gewoon bruisen in de markt. 

Als een champagnefles waar de dop bijna afknalt….

Horeca ondernemers zijn zich aan het klaarstomen voor de heropening. Met als bijkomend gevolg dat onze verkopers nu vaker worden gebeld dan ooit.

Om je een idee te geven: al mijn collega’s zitten nu al 3 tot 4 weken volgeboekt. En dat voelt zo vreemd: iedereen is drukker dan ooit, terwijl de omzet bij ons en bij onze klanten ver achterblijft. Bijzondere tijden…
Omdat wij al deze aanvragen krijgen, kan ik je nu heel goed vertellen welke uitdagingen andere horeca ondernemers oplossen.
En ik ben benieuwd of deze aandachtspunten overeenkomen met die van jou?

Top 5 focuspunten van andere horeca ondernemers. Hoe kan ik:

  1. met een kleiner keukenteam toch de volle omzet maken?
  2. een menukaart maken die werkt op het terras maar ook voor take-away?
  3. makkelijk en snel inspelen op de vegan trend?
  4. een gezonde marge maken, zodat mijn bedrijf weer wat vet op de botten krijgt?
  5. mij onderscheiden van de concurrentie en het thuiskoken?

Klopt deze top 5 met die van jou? Mooi, dan zit je duidelijk op het goede pad:)
Of zie je een onderwerp, waar je zelf nog niet zo veel aandacht aan hebt gegeven? Dan is dit het moment voor aktie! Je hebt nu nog tijd om jezelf ergens in te verdiepen en de juiste beslissingen te maken. Nog even en je terras zit weer helemaal vol en dan zou je willen, dat je deze tijd optimaal had gebruikt….

Je staat er niet alleen voor! Gebruik je netwerk. Schakel ook externe partijen in om jouw problemen op te lossen, zoals jouw leveranciers. Je hebt ooit bewust voor deze leverancier gekozen, dus zij zullen dé expert zijn om deze problemen samen met jou op te lossen.

Niet alleen jij, maar ook zij hebben een belang dat het een hele succesvolle horeca zomer wordt!

Heel veel succes met de laatste loodjes! En tot snel, bij jou op het terras:)

 

 

Lees deze en andere berichten op onze restaurant pagina