Naar sport kijken vanaf de bank in je huiskamer is natuurlijk leuk, maar sport kijken in een bar is natuurlijk een stuk leuker! Bij een sportsbar kan je met allerlei fans van de sport die wordt uitgezonden samen kijken naar de spannendste wedstrijden die op dat moment worden uitgezonden. Daarnaast kan je natuurlijk kiezen om een heerlijk drankje te drinken aan de bar terwijl je aan het kijken bent. Een sportsbar is de ideale plek om nieuwe vrienden en speciale momenten te beleven tijdens spannende en belangrijke wedstrijden van je favoriete team en sport.

De top 5 sport bars in Amsterdam
De meest bekende en geliefde sports bar van Amsterdam is Belushi’s. Het is eigenlijk een hostel met een bar, en je kan gegarandeerd wedstrijden volgen door de gehele dag. Ook hebben ze acties zoals happy hour zodat je met een lekker drankje kan genieten van de wedstrijd. Je kan de bar vinden op loopafstand van de Dam.

Satellite Sports Cafe is een café met heel veel schermen waar je allerlei verschillende sporten kan kijken, van basketbal tot wielrennen. Je kan eten en drinken bestellen bij het café en genieten van je favoriete sport door een tafel te nemen bij het scherm waar de sport op wordt uitgezonden. Het café is te vinden in de buurt van het Leidseplein.

Coco’s Outback is een lounge café met prachtige (en comfortabele) Chesterfield sofa’s en veel schermen. De bar heeft maar liefst 26 verschillende schermen waar veel sporten op worden uitgezonden, en je kan ook gewoon aan de bar zitten met een geweldig uitzicht op een scherm. Donderdag is er een karaoke avond, en de bar is te vinden in de buurt van het Thorbeckeplein.

Players is een bar die niet alleen gemaakt is voor sport kijken, maar waar je ook een leuke avond kan beleven als de wedstrijd klaar is. Er zijn grote schermen voor sportwedstrijden maar ook pool tafels, een bar en een grote dansvloer. Hier worden vooral Amerikaanse sporten afgespeeld, zoals American Football, wedstrijden van de NBA en MLB.

De laatste bar die erg populair is in Amsterdam zit aan het Rembrandtplein en heeft een erg retro en old-school uitstraling. De hele dag door kan je bij dit café eten bestellen en er zijn veel Amerikaanse wedstrijden te volgen op de schermen. Elke vrijdag en zaterdag is er ook een DJ aanwezig voor de leukste feestjes.

Sport kijken bij een sport bar
Veel mensen kiezen ervoor om belangrijke wedstrijden van hun favoriete sport zoals F1 of voetbal te kijken bij een bar, omdat de sfeer van tientallen fans bij elkaar een hele unieke ervaring is. Een sports bar is de ideale plek om deze wedstrijden te gaan kijken. Ook als je bezig bent met wedden op voetbal en je graag met je vrienden gezamenlijk de uitslag wilt gaan kijken kan je dit doen onder bij een leuke sports bar. Het is de ideale plek voor fans om samen te komen voor de leukste wedstrijden.

Het voordeel van de sport bars in Amsterdam is dat het een internationale stad is. In deze grote stad zal je cafés kunnen vinden waar sporten worden afgespeeld die je nergens anders kan kijken. De grote diversiteit aan verschillende bars zorgt ervoor dat Amsterdam de ideale plek is om je favoriete wedstrijden te kijken. Vooral tijdens populaire wedstrijden in de Formule 1 of tijdens het Wereldkampioenschap voetbal of de Olympische Spelen merk je dat het erg druk is in de stad omdat fans door het hele land samenkomen om hun favoriete land of team te zien winnen in een gezellige bar.