Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam zoekt Chef de partie

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam zoekt Chef de partieDatum toegevoegd
25 mei 2019

werk jij graag met verse producten? En vind jij een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk?

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe water werelden verbindt. Het museum staat bekend als spraakmakend en toonaangevend museum met één van de grootste en meest bijzondere maritieme collecties ter wereld. Dagelijks ontvangen we vele bezoekers, variërend van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Daarnaast is het prachtige gebouw een spectaculaire evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en zakelijke events.

In ons restaurant ontvangen wij tijdens openingstijden van het museum jaarlijks meer dan 100.000 gasten. Daarnaast verzorgen we honderden evenementen, zowel ’s avonds als overdag, variërend van een vergadering tot een high-end diner. Voor de versterking van ons keukenteam zijn we op zoek naar een:

chef de partie (38 uur)

wat ga je doen?
Als zelfstandig werkend kok kook jij, voornamelijk met lokale en seizoensgebonden producten, voor ons restaurant en de banqueting. Voor het restaurant houd je je bezig met de voorbereiding en het maken van lunchgerechten volgens recept en planning. Voor de evenementen die plaatsvinden verzorg je overdag en in de avonden het eten voor borrels en diners. In de keuken wordt elke dag een duidelijke taakverdeling gemaakt. Je pakt jouw taken zelfstandig op. Ondanks dat je volledig zelfstandig werkt, is een nauwe samenwerking met het team essentieel om er een succes van te maken.

Daarnaast:

 • assisteer je de Chef-kok en de Souschef bij het ontvangen en opslaan van geleverde goederen;
 • denk je mee over de invulling van gerechten en menu’s;
 • houd je de werkomgeving schoon. Je werkt volgens de voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo, HACCP en werk- en presentatiemethoden.

wie zoeken wij?
Jij bent iemand die een hoog verantwoordelijkheidsgevoel heeft en net altijd even dat stapje vooruit denkt. Je durft zelf beslissingen te nemen en je weet wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat alles volgens plan loopt. Gastvrijheid vinden we heel belangrijk en daarnaast verwachten we dat je stressbestendig, ondernemend en resultaatgericht bent. Voor deze functie vragen wij:

 • een afgeronde relevante mbo-opleiding;
 • minimaal 2 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur ook in de banqueting;
 • een certificaat sociale hygiëne (pré);
 • vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

wat bieden wij?
Je werkt samen met enthousiaste collega’s die allemaal vanuit hun eigen discipline met passie voor Het Scheepvaartmuseum werken. Je staat met een gemotiveerd team op de vloer en dat alles op deze prachtige plek in Amsterdam.

 • het salaris in schaal 5 ligt tussen € 1.870,57 en € 2.300,59 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband). Het dienstverband wordt afgesloten met Het Scheepvaartmuseum Enterprise. B.V. De Cao voor het horeca- en aanverwante bedrijf is van toepassing;
 • 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering;
 • jaarcontract voor 38 uur per week;
 • prettige werktijden;
 • deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve verzekeringen;
 • een museumkaart, vrijkaarten voor het museum en korting in de museumwinkel en het restaurant;
 • ruimte voor zelfontplooiing (interne trainingen).

reageren
Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast over de functie? Klik dan op onderstaande button om te solliciteren. Bij voldoende aanmeldingen sluit de vacature.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met  Ralph Dahlhaus (Chefkok), tel. (020) 52 32 276. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel. (020) 52 32 425. Graag vermelden wij alvast dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het Scheepvaartmuseum streeft ernaar om met haar personeelsbestand een afspiegeling te zijn van de Nederlandse samenleving. In dat kader hopen wij van harte sollicitaties te ontvangen van kandidaten met diverse culturele achtergronden.