Mathilde van der Weerd, Managing Director Quality Lodgings en Sander Allegro, Chairman Quality Lodgings

28 september 2022 – Op maandag 26 september reikte Quality Lodgings de eerste exemplaren uit van de nieuwe QL Guide 2023 tijdens het QL Year Event in Leerhotel het Klooster, onderdeel van Hotelschool Amersfoort. De aanwezige hoteliers, advies-leden en partners kregen de primeur voor de onthulling van deze eerste uitgave in nieuwe stijl. Een hardcover boek van 304 pagina’s met unieke verhalen van 116 authentieke kwaliteitshotels in binnen- en buitenland, verdeeld in 6 collecties, waaronder het nieuwe label QL College.

QL Guide 2023, Tantalizing Taste
De vernieuwde QL Guide vertelt de verhalen van 5 gethematiseerde collecties. Zo omvat de collectie ‘For the Love of Food’ een reeks van 20+ kleinschalige hotels bekroond met één of meerdere Michelin sterren. Andere collecties zijn ‘A Breath of Fresh Air’, ‘History & Culture’, ‘City Break’ en ‘Glorious Countryside Estates’. In het boek worden ook de nieuwkomers uitgelicht als QL New Discovery. Mathilde van der Weerd, Managing Director: “Het is met grote trots dat ik onze ‘handpicked collectie’ presenteer in een boek boordevol inspiratie om over te dromen. Elk van deze authentieke hotels biedt hedendaags comfort, gastvrijheid vanuit het hart en consequent het hoogste kwaliteitsniveau.” Naast de eerste print exemplaren, konden alle aanwezigen tijdens het evenement ook virtueel door de nieuwe QL Guide bladeren op een groot interactief scherm.

QL College, Hospitality of New Generations
Ter gelegenheid van de boeklancering werden hoteliers uitgenodigd bij Leerhotel het Klooster in Amersfoort, dat per 1 oktober onderdeel uitmaakt van Quality Lodgings onder het nieuwe label QL College. QL College heeft tot doel de aangesloten hotels uit de QL-collectie actief te verbinden aan enkele van de beste Europese gastvrijheid opleidingsinstituten. Elk instituut heeft zijn eigen leshotel om jong hospitality talent de kans te geven hun passie in de praktijk te brengen en Quality Lodgings streeft ernaar dit te ondersteunen. Peter Ingels, General Manager van Leerhotel het Klooster: “Als Leerhotel Het Klooster zijn wij nauw betrokken bij MBO Hotelschool Amersfoort. Als onafhankelijk hotel waren we al op zoek naar een samenwerkingsverband zonder onderdeel te zijn van een grote keten. Toen Quality Lodgings ons benaderde was de beslissing snel gemaakt. Het is erg belangrijk voor de studenten om wegwijs te worden in de hotellerie en ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking met het nieuwe label QL College dit zal bevorderen.”

Andere onderwijsinstituten die onderdeel zijn van QL College zijn: New Mondrian Hotel (ROC Mondriaan Den Haag), Notiz Hotel (NHL Stenden Leeuwarden), Onderwijshotel De Rooi Pannen Breda, Tilburg en Eindhoven, Skotel Den Haag en Amsterdam (Hotelschool Den Haag en vestiging Amsterdam).

Over Quality Lodgings
Quality Lodgings is een collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa, waar authentieke gastvrijheid én culinair genieten één op één samengaan. Quality Lodgings is altijd op zoek naar nieuwe hotel parels. Elk van deze handpicked hide-aways zijn een genot voor alle zintuigen. Zowel op culinair vlak, als op het gebied van interieur, omgeving en heerlijk slaapcomfort.

De nieuwe editie van de QL Guide is vanaf 10 oktober verkrijgbaar via de aangesloten hotels in de collectie. Het hardcover boek kan ook online besteld worden via de webshop van Quality Lodgings voor € 17.50 exclusief verzendkosten. In Nederland en België kan het boek ook besteld worden via webwinkel Bol.com.

Ga voor meer informatie over de collectie naar QualityLodgings.com  

Boeklancering QL Guide 2023 bij Leerhotel het Klooster in Amersfoort.