In oktober vindt de Best Burger Benelux plaats. Wie zal er naar huis gaan met het predicaat beste burger van de Benelux? In de aanloop naar dit event testen wij met secrets guests verschillende deelnemende restaurants. De 10 beste mogen vervolgens de strijd met elkaar aan gaan.

Wil jij ook meedoen? Meld je dan aan voor Best Burger Benelux

Deze ronde zijn we bij Roland van Vitam catering Bovag geweest.
Roland gaat geen uitdaging uit de weg en hij heeft al vaker succesvol aan wedstrijden meegedaan. Daarom pakt hij de Best Burger Benelux contest met beide handen aan.
Hij creëerde dit innovatieve plant-based concept. De burger ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook zeker om van te smullen!
De vele verschillende ingrediënten en texturen maken het eten van deze burger, een bijzondere ervaring. Bij elke hap ontdek je weer iets nieuws. In plaats van een broodje, wordt deze burger geserveerd op een bun gemaakt van groene pasta.
Er is gekozen voor een avocadoburger met daarop gerookte watermeloen. Door te spelen met techniek, smaak en textuur doet deze meloen nu denken aan tonijn. Verder heeft de burger meerdere toppings, waaronder zwarte citroen en bolletjes van agar agar. De zwarte citroen heeft de textuur van kaas, maar geeft een zachte, verfrissende smaak. De bolletjes zijn gemaakt met Yuzu sap, wanneer deze bolletjes knappen, ontstaat er een ware smaakexplosie!

horecafrites-horecagroothandel
Alle ingrediënten zijn met zorg uitgekozen, en passen perfect bij het Oosterse thema van deze burger. En er zijn nog meer plannen om dit geheel naar een hoger niveau te tillen.
Roland denkt erover na, om samen te werken met een theesommelier. Hij wil op deze manier een passende drank bij de burger serveren. Wij kunnen niet wachten om dit ook nog te mogen proeven!